Stedentrip: welke koffer/tas neem ik mee?

koffer american tourister

welke koffer stedentrip

New York, Lissabon, Berlijn, Krakau, Istanbul, Parijs, Boedapest… moet ik nog even doorgaan? Ik hou enorm van citytrips! Er staat dan ook regelmatig een nieuwe stedentrip op de planning en je kunt je indenken dat mijn inpakritueel bijna een routineklus is geworden. Benieuwd welke koffer en tas(sen) ik meeneem? Lees dan even verder!

De koffer

Ga jij per vliegtuig naar je bestemming? Dan is het voordeliger om alleen met handbagage te reizen. Maar eerlijk is eerlijk, dat is niet aan mij besteed. Sterker nog: ik vind reizen met enkel handbagage ronduit vervelend. Mijn camera, laptop en toebehoren wegen samen al makkelijk twee kilo (dus ik zit binnen no time aan het limiet) en ik vind het een gedoe rekening te moeten houden met vloeistoffen. Ik maak het mezelf graag wat makkelijker en betaal dus liever een paar euro’s meer zodat ik een normale koffer mag inchecken. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Dat ik dan ook nog eens meer kleding kan meenemen is natuurlijk een fijne bijkomstigheid.

Ruimbagage dus! Ik was al in bezit van een huge koffer met een hoogte van 78 centimeter maar omdat dat voor een stedentrip ietwat overdreven is ben ik sinds kort de trotse eigenaar van een koffer met een praktisch tussenmaatje: de Pasedena van American Tourister. Deze koffer is 67 centimeter hoog, oogt vrij compact maar er kan enorm veel in; de ideale maat voor een stedentrip of een zonnig weekje weg dus. De koffer heeft een harde buitenkant, vier wieltjes, een tsa-cijferslot (handig voor reizen naar de Verenigde Staten) en beschikt daarnaast over een tussenschot zodat al mijn kleding netjes blijft zitten.

De handbagage

Natuurlijk mag je naast ruimbagage ook handbagage meenemen. Hier gaan onder andere mijn belangrijke documenten, camera, laptop en wat proviand voor onderweg in. Een rugtas vind ik hiervoor het fijnst, aangezien deze het makkelijkst te dragen is. De tas die momenteel met mee meegaat? De zwarte Retreat Herschel! Deze tas past bijna overal bij, heeft een enorm goede kwaliteit en beschikt over een vak voor mijn laptop. Handig en trendy tegelijk! Daarnaast is-ie niet alleen fijn tijdens een stedentrip maar is hij ook mijn grootste vriend tijdens een trekking of dagtocht op een avontuurlijke bestemming.

Eenmaal op plaats van bestemming

Natuurlijk dient mijn Herschel rugtas prima als tas om ter plekke de stad in te nemen. Maar omdat ik een vrouw blijf zitten er nog meer tassen in mijn koffer. Allereerst neem ik ook vaak een shopper mee, voor als ik even geen zin heb in een rugtas omdat deze bijvoorbeeld niet matcht met mijn outfit. Voor een avondje stappen (en andere momenten waarbij een grote tas niet nodig is) maak ik gebruik van één van de vele kleine schoudertasjes die in mijn kast hangen. Deze bieden genoeg ruimte voor wat geld, mijn telefoon, pasjes en sleutels. Laat die volgende stedentrip maar beginnen!

Welke koffer en/of tas neem jij altijd mee tijdens een stedentrip? Ga jij alleen voor handbagage of check jij ook het liefst een ruime koffer in?

welke koffer stedentrip

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Duifhuizen.

Redactie Travellust

Dit artikel is geschreven door de redactie van Travellust. Zij delen graag de beste tips over bestemmingen en het voorbereiden van jouw reis. Volg Travellust op social media om niets te missen!

Blog Comments

Hi! Super handig artikel! Ik neem ook meerdere tassen mee op reis! Soms heb je gewoon geen zin om heel de dag met je spiegelreflex te zuilen en wil je gewoon een leuk klein handtasje meenemen :)

Je rugzak vind ik ook heel cool! Waar gaat je volgende city trip heen? x

Leave a Comment

TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië!
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!
TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!