MUST HAVE: Suncover, veilige zonnebrandcreme

Little Corn Island

veilige zonnebrandcreme

Wees niet bang, ondanks deze blogpost over beautyproducten blijf ik gewoon reisblogger, maar aangezien jullie vast en zeker net zo van reizen houden als ik en jullie waarschijnlijk niet terugdeinzen voor een flinke dosis zonnestralen op een spierwit bountystrand (of oer-Hollands terras) wil ik jullie het een en ander vertellen over zonnebrandcrème.

Schadelijke ingrediënten in beautyproducten

Een aantal jaar geleden ontdekte ik de website van onderzoeksarts Jetske Ultee. Ik was in die tijd niet echt onder de indruk van de conditie van mijn huid (vaak droog en rode plekjes) en ik kreeg het vermoeden dat dat wel eens aan mijn gezichtsproducten kon liggen. Jammer alleen dat die ingrediëntenlijsten op producten voor een leek écht niet te lezen zijn. Maar de website van Jetske bood uitkomst en ik leerde van alles over goede en slechte stoffen. Eén van de belangrijke lessen die ik leerde is dat je beter géén gezichtscrème kunt smeren dan een slechte crème (wist je bijvoorbeeld dat lavendel heel erg slecht is voor je huid?). Ik gooide mijn toenmalige producten weg en kocht de Aloe Vera gezichtsreiniger van de Bodyshop, parfumvrije Total Effects crème van Oil of Olaz en bodylotion van Neutral, een kleine selectie van de vele producten die Jetske op haar website aanraadt.

Veilige zonnebrandcreme

Ook wat betreft zonnebrandproducten ging er een wereld voor me open. Ik ga al een tijdje bewuster met de zon om, lig ook geen uren meer in de zon en gebruik altijd factor 30, maar dat we met zijn allen massaal te dun smeren en dat ‘waterproof’ niet bestaat was voor mij nieuw. En ook qua ingrediënten kan er nogal wat mis gaan.  Het stofje Oxybenzone (benzophenone-3) bijvoorbeeld. Dit goedje wordt gebruikt als zonnefilter in crèmes van een aantal grote merken maar zorgt erg vaak voor huidirritatie en wordt zelfs dagen later nog in je urine (en moedermelk) teruggevonden. En het gekke is: deze stof is juíst in combinatie met de zon extra schadelijk. Het woord ‘kankerverwekkend’ wordt ook wel eens geroepen, maar daar zijn nog geen harde bewijzen voor. Al met al niet iets om vrolijk van te worden dus.

Suncover zonnebrandcreme jetske ultee veilige zonnebrandcreme

Mijn ervaringen met Suncover: de zonnebrandcreme van Jetske Ultee.

Nu moeten we natuurlijk niet doordraaien en bang worden voor zonnebrandcrème. Niet smeren is nog altijd schadelijker. Gelukkig zijn er ook voldoende crèmes met veilige ingrediënten op de markt. Om het ons allemaal wat makkelijker te maken ontwikkelde Jetske zelf ook een zonnebrandcrème: Suncover. Een zonnebrandcreme zonder oxybenzone, maar met factor 30 en milde ingrediënten. In het product zitten veilige zonnefilters verwerkt en is daarnaast non-profit. De opbrengsten gaan naar stichting Sunwiser, een stichting die kinderen wilt leren veilig van de zon te genieten. De crème (of eigenlijk lotion want hij is erg vloeibaar) smeert goed en trekt netjes. Naast de veilige zonnefilters bevat het product ook niacinamide (vitamine B3), een stof waarvan ik zelf al eerder merkte dat het wonderen doet met je huid.

Mocht je niet weten hoe je veilig met de zon omgaat, bekijk de fles dan even. De oranje icoontjes geven je namelijk een spoedcursus zonnen. Twee kleine minpunten: ik vind de geur niet erg lekker en hij laat gele vlekken achter op witte kleding.

veilig zonnen tips

Conclusie: ik ben hooked. Suncover doet zijn werk zoals het hoort én bevat milde stoffen zodat ik onbezorgd van de zon kan genieten, waar ook ter wereld. Kopen? Dat kan online voor 12,50 (250 ml) of 34,95 (1000 ml).

Welke veilige zonnebrandcreme gebruik jij? Ga jij ook bewust om met de zon?

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Ik ga, sinds vorig jaar vraag me niet waarom, heel wat bewuster om met m’n huid. Nu ben ik nog op zoek naar een héél goede zonnecrème. Ik bruin echt heel erg snel maar dat betekent natuurlijk niet dat de zon goed is voor men huid! Goed artikel, fijn om te lezen :)

Fijn dat je wat aan mijn artikel hebt Naomi! :)

Heel herkenbaar dit artikel. Ik heb een hele tijd ook heel veel irritatie in m’n gezicht gehad, wat ook te maken had met de producten die ik gebruikte. Alles weg gedaan, nu gebruik ik de producten van Pascaud. Wel een beetje duur, maar zo ontzettend fijn en heb er zo weinig van nodig dat ik er wel langer mee doe. Ik ben een tijdje geleden overstapt naar zonnebrand crème van Vision, ook omdat deze zonder parfum is. Daardoor ruikt het inderdaad lang zo lekker niet, maar het is voor een goed doel;-)

Herkenbaar! Fijn dat je nu iets hebt gevonden wat bij je past. Ik ben trouwens geen fan van Vision, want daar zit juist oxybenzone in!

Op het einde van onze Portugalreis heb ik zo onvoorstelbaar veel last gehad van irritatie in mijn gezicht… Mijn huid stond gezwollen en rood. Blijkbaar had ik dit als kind ook eens, door de combinatie van Nivea-zonnecrème en chloor (was dit uiteraard vergeten…). En net nu ik weer Nivea zonnecrème smeerde en zwom in een chloorzwembad kreeg ik irritatie. Ben dus inderdaad overtuigd dat niet alle zonnecrèmes heel goed zijn voor de huid. Dank je voor de tips!

Wat naar zeg! Ik hoop dat je wat aan mijn tip hebt!

Leave a Comment