Travellust Favorites 02

Travellust Favorites 02

In de rubriek Travellust’s Favorites deel ik mijn ontdekkingen van de laaste tijd op het gebied van Travel. Van winacties tot droomplekken. Van must do’s tot handige weetjes. Vijf fijne favorieten die mij blij maken!

GRATIS: mobiele reisgids 100% Amsterdam

Via de gratis app van 100% reisgidsen kan je handige reisgidsen van tientallen wereldsteden downloaden die online en offline te gebruiken zijn. Deze app is in principe dus de  verzamelplek voor de afzonderlijke gidsen, die elk te downloaden zijn voor een bescheiden bedrag. Maar nu komt het leuke: stadsgids 100% Amsterdam is helemaal gratis! Reden genoeg dus om deze app te downloaden en een tripje naar Amsterdam te plannen!

ps: Hou Travellust in de gaten want er komt en hele leuke 100% reisgidsen-winactie aan!

MUST VISIT: Istanbul

Istanbul

Ik ben inmiddels alweer twee weken terug van een bruisend bezoek aan Istanbul. Wat een indrukwekkende stad is dit zeg! Compleet anders dan elke andere Europese stad, je waant je echt even helemaal ergens anders. Europa meets het Midden-Oosten, met een tikkeltje Azië. Een stad waar elke wijk weer een unieke vibe heeft, bomvol mooie plekjes. Natuurlijk zijn de beroemde bezienswaardigheden zoals de Aya Sofia en de Blauwe Moskee niet te missen, maar misschien nog wel leuker is Turkse thee drinken in een verlaten steegje, een broodje verse vis eten tussen honderden locals naast de Galatabrug en feesten met hippe mensen van over de hele wereld bij nachtclub Reina onder de Bosporusbrug. Lees de artikelen die ik heb geschreven over Istanbul via deze link!

DROOMPLEK: Viceroy Hotel, Bali

Viceroy, Bali

fotocredits: Viceroy, Bali

Wat een droomplek is dit! Het Viceroy Hotel in Ubud, Bali! Een compleet ingerichte tweepersoons villa met balkon, privézwembad en ontbijt is te boeken vanaf 450,- euro per nacht. En als je ziet wat je er voor terug krijgt, vind ik dat niet eens belachelijk duur. Ik wil!

WIN: Stedentrip Praag, Stedentrip Wroclaw en een High Tea in Maastricht!

Karelsbrug Praag

Heb jij de Gouden Stad Praag al eens bezocht? Van mij is het alweer tien jaar geleden, maar ik zou graag nog eens terug willen. Reisgraag.nl geeft je nu de kans een 5-daagse stedentrip te winnen naar deze prachtige stad! Plaats jouw ervaring met een reisorganisatie of bestemming op Reisgraag.nl en maak kans op een geheel verzorgde vliegreis naar Praag.

Hoe meer ervaringen je invult, hoe groter de winkans. Meedoen kan t/m 3 november 2014 via deze link.

Meer winnen:

INSPIRATIE: De 5 mooiste meerdaagse trektochten ter wereld

IJslandfoto: We12travel.nl

Dat ik van meerdaagse tochten hou heb ik al eens laten blijken in mijn artikel over vijf gave meerdaagse tochten in Vietnam, waar ook twee trektochten tussen staan. Trektochten staan garant voor spectaculaire vergezichten, avontuur en persoonlijke grenzen verleggen. Soms héél erg zwaar, maar altijd onbeschrijflijk mooi! Je snapt dan ook wel dat ik na het lezen van het artikel ‘De 5 mooiste meerdaagse trektochten ter wereld’ van Martijn en Antonette van We12travel.nl, spontaan de reiskriebels krijg. Lees hier over vijf prachtige trektochten in IJsland, Peru, Oostenrijk, Nieuw-Zeeland en ons eigen Nederland.

Welke van bovenstaande ontdekkingen is jouw favoriet?

Deze editie van Travellust’s Favorites werd mede mogelijk gemaakt door Reisgraag.nl

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Ooehh.. Vraag ik net op Twitter of de 100% reisgidsen wat zijn, zie ik nu dat jij binnenkort een winactie hebt! :) Ik ben benieuwd en hou het zeker in de gaten!
Leuke post weer.. Blijft iedere keer leuk om dit te lezen! Hopelijk binnenkort zelf Istanbul ook ontdekken.. Je hebt me nog nieuwsgieriger gemaakt ;)

Oeh ja het Viceroy hotel op Bali! Ik heb daar vorig jaar een weekend door mogen brengen, maar ik zou er wel willen wonen, wat een droomplek! Ik heb er hier een review over geschreven: http://www.reizennaarindonesie.nl/2013/06/review-viceroy-bali/

Ik ben benieuwd naar de rest van je artikelen over Istanbul en je winactie :)

Wauw! Het Viceroy hotel in Bali. Daar zou ik ook zo graag eens naartoe gaan. Ziet er zalig uit!

Wauw wat een gaaf hotel in Ubud! Als het goed is, gaan wij in november naar Bali. Ik zal eens even kijken of dit hotel voor ons betaalbaar is… Heb je nog meer leuke Bali tips?

Istanbul is zoo leuk! Echt een gave stad! En dat hotel op Bali, hoe chill ziet dat er uit!?

Istanbul! Ik ben zo benieuwd naar deze stad, zeker vanwege de dubbele culturen, erg mooi. Daarnaast is alles dat gratis is natuurlijk mooi meegenomen ;-)!

Waaauw wat een mooie accommodatie in Bali!!!! Ik ga er bijna van kwijlen ;).

Ik wil ook echt al zo lang naar Istanbul. Die mooie foto’s maken me helemaal jaloers!

Leave a Comment

TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië!
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!
TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!