TRAVEL DIARY: Overweldigend New York

eerste keer naar new york tips

flatiron building New York

Ik maak het niet vaak mee dat een bestemming iets met mijn hartslag doet, maar New York liet mijn hart sneller kloppen. Echt, zodra het vliegtuig daalde en ik in mijn ooghoek een wereldberoemde metropool zag opdoemen werd ik zenuwachtig, gelukkig, stil en hysterisch tegelijk. Als een kind zo blij. Alsof ik hier, onbewust, mijn hele leven op had gewacht. Daar ben ik dan eindelijk. In New York. NEW YORK!

New York dus. Al jaren droomde ik ervan en nu mocht ik deze stad eindelijk ontmoeten. De stad die je al denkt te kennen voordat je in het vliegtuig stapt; vanwege films, series, boeken, tijdschriften en verhalen van bekenden. Maar dat is bedrog, want zodra je uit datzelfde vliegtuig stapt en je ondergedompeld wordt in deze miljoenenstad, merk je dat je nog niet eens een schijntje weet van wat je allemaal te wachten staat en van alles wat New York met je doet.

Zeven dagen gingen in een mum van tijd voorbij. Ik hing de toerist uit, zoals ik dat nog nooit gedaan had. Ik bezocht het Empire State Building, Wall Street, Broadway, Soho, 5th Avenue, en Starbucks. Ik vaarde langs het Vrijheidsbeeld, wandelde over de Brooklyn Bridge, beklom wolkenkrabbers, maakte een selfie met Johnny Depp bij Madame Tussaud en genoot van de immens grote diversiteit aan mensen. Ik staarde naar de skyline, verdwaalde in het metrostelsel en kwam elke avond uitgeblust maar voldaan ’thuis’, in een appartementje met zo’n typische ijzeren brandtrap. Dit, en nog duizend dingen meer.

Al dwalend door de betonnen jungle, bleek deze eigenlijk toch bijzonder groen te zijn. Dat verbaasde me enorm. De parken voelden als oases van rust tussen de wolkenkrabbers en waren een rode draad in mijn bezoek aan New York. Elke dag plofte ik er neer om me op te laden voor een volgende dosis New York. Ook waren deze parken een ideale plek om het toerist zijn van me af te schudden en me voor even een local te voelen. Vooral Central Park was een hemel. Ik kwam er vier keer; om te lunchen, te slapen, te kletsen, te kijken, te fietsen, te rennen en te genieten van en met mijn liefde.

New York is een stad van contrasten. Ik juichte voor de Yankees bij een homerun, swingde tijdens een gospeldienst in Harlem, knuffelde bij diezelfde dienst met wildvreemden en gierde van het lachen om schuine grappen bij een Comedy Club. New York zweepte me op, maar maakte me ook stil. Stil, vanwege de grootsheid, gekte en miljoenen lichtjes rondom Times Square, stil bij het verdrietige Ground Zero en stil omdat ik wist dat ik deze heerlijke plek weer achter me moest laten.

New York is geweldig en oneindig. Ik kwam ogen, oren en tijd te kort. Geeft niets, ik kom gewoon nog eens terug. Tot snel, prachtig New York!

New York Brooklyn Williamsburg Bridge

Brooklyn Bridge New York

Sheep Meadow Central Park

Chinatown New york

Skyline New York vanaf Staten Island Ferry

Bryant Park New York

Goedkope vliegtickets naar New York

Uitzicht Brooklyn Bridge

Hoogtepunten Brooklyn Williamsburg New Yotk

hardlopen New York

times square

Ground Zero

Meatpacking District

Radio City New York

Times Square

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Haha als echte Hollanders op de fiets door the big city! Die skyline is trouwens fenomenaal. Ook al heb je hem al duizend keer op tv gezien, het moet toch bijzonder zijn om deze in het echt te zien <3

Haha, ja die fiets kunnen we maar niet loslaten ;)

Jaaa eindelijk de eerste post! Ik ben zo benieuwd of ik New York op dezelfde manier ga ervaren, vermoedelijk wel. En ben zo benieuwd naar de contrasten met de rest van de VS, ik kan echt niet wachten. Je hebt fijne foto’s gemaakt, ik droom er echt een beetje bij weg haha! Ik geloof dat ik zo in New York zou kunnen wonen…

Dit is niet mijn eerste post hoor… ;) Er stonden al 3 artikelen over NYC online! Maar leuk dat de foto’s je een beetje meenemen. Dat is mijn doel! :)

NYC is zo fijn! Zelfs na vier keer heb ik nog lang niet alles gezien. Heerlijke foto’s ook, mag ik weer terug?

Tuurlijk! Mag ik mee?

Ik vind New York echt zo fantastisch!!! En nu wil ik weer terug!

Ik ook!!!

Heerlijk om te lezen. Ik droom weer helemaal terug :) Heel herkenbaar allemaal!

Leuk om te horen!

Wat een heerlijke enthousiast geschreven stukje! Ik ben zelf heel lang geleden in NYC geweest (toen ik een jaar of 14 was), kan me er nog veel van herinneren maar zou heel graag binnenkort eens terug gaan..

Bedankt voor het compliment! Ja New York is een stad waar ik ook zeker nog eens naar terug ga!

Leave a Comment

TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië!
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!
TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!