TRAVEL BUG: New York, New York!

Travel Bug: Stedentrip New York

Travel Bug: Stedentrip New York

Een tijd geleden schreef ik over mijn stedentrip bucketlist en na het afstrepen van Istanbul in oktober 2014 is het tijd om een dikke vette streep te zetten door New York! Hoewel er lezers zullen zijn die het niet met me eens zijn, vind ik New York écht een bestemming die je moet bezoeken als je jong bent en er nog geen schattige zeurende koters aan je hand lopen. Ondanks dat ik mijn biologische klok nog niet hoor tikken wist ik wel dat een reisje naar de Big Apple er dus snel van zou komen. En het moment is daar! Over een week zal ik me vergapen aan moderne wolkenkrabbers, knalgele taxi’s, miljoenen mensen en een wereldberoemde skyline.

Een tijd geleden hebben mijn vriend en ik erg goedkope tickets  (475,- euro, lees hier hoe) weten te scoren bij KLM. Dit is maar goed ook, want de dollarkoers is voor ons op dit moment totaal niet gunstig dus de overige kosten zijn relatief hoog. Daar komt nog eens bij dat ik in het hoogseizoen ga, waarin de prijzen stukken hoger liggen dan in de winter. Dit was echter een bewuste keuze, want ik vind het fijn als het lang licht is en de temperatuur aangenaam genoeg is om urenlang te slenteren en te picknicken in fijne parkjes. Er wordt zomers weer voorspeld, dus dat komt vast goed!

Hoewel ik eigenlijk al een reservering in de beste kamer van een tophotel bij Times Square had staan, zijn we last minute geswitcht naar een klein appartement van Airbnb. Het appartement is gelegen middenin de Lower East Side, vlakbij  Soho en Nolita, drie buurten die bekend staan om de hippe hotspots, knusse winkels en trendy bewoners. De sfeer is hier compleet anders dan rondom het chaotische Times Square en ik denk dat deze toffe locatie stukken beter bij ons past.

Reisgids New York

We hebben zeven volle dagen om New York te zien, te proeven en te ervaren! Natuurlijk weet ik welke hoogtepunten ik écht niet mag missen, onder andere:

  • Hardlopen en picknicken in Central Park, yay!
  • Wandelen over de High Line
  • Met de State Island Ferry langs het Vrijheidsbeeld
  • Mijn maagje rond eten bij de Chelsea Market
  • Een sportwedstrijd meemaken (tickets voor de Yankees zijn al binnen!)
  • Chillen tussen de hipsters in Williamsburg
  • De zonsondergang bekijken vanaf Top of the Rock

Voor nu ben ik vooral benieuwd naar jullie tips! De publiekstrekkers ken ik al, maar wat zijn de onbekendere must do’s? Fijne plekjes om te eten, relaxte parkjes, originele activiteiten én hotspots voor in de late uurtjes? Alle tips (ook budgettips!) zijn welkom dus schroom niet om te reageren!

Vind je het leuk om mij live te volgen? Volg me dan via Facebook, Instagram en Twitter!

Ben jij al eens in New York geweest en wat zijn jouw ultieme tips voor een onvergetelijk verblijf?

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Oh men! Ik had vandaag van New York naar Washington gegaan, dus als alles volgens het boekje was gelopen had ik je nu honderden tips kunnen geven ;-)! Heb je het e-magazine van de site mnhttn gezien? Vandaag kwam de superdikke 125 paginatellende magazine uit! Meer informatie bij Nathalie (Paak)! Uiteraard kijk ik met je mee volgende week, want de rollen zijn omgedraaid. Nu mag jij mij die toffe adresjes geven straks ;-)! Onwijs veel plezier enne… Maak me niet al te jaloers. Please ;-)!

Ah, dat is best wel zuur! Gelukkig ga je binnenkort alsnog! Dat magazine had ik inderdaad al gedownload, superhandig!

Super leuk dat je naar New York gaat! Ik ben er in september voor het eerst geweest. Om verliefd op te worden ;) Ik ben benieuwd naar je blogs! Mijn ervaringen en tips ( bijvoorbeeld Spicemarket restaurant!) vind je op mijn website. Alvast veel plezier!

Ik heb er ook echt heel veel zin in! Ik zal je blogs gaan lezen, leuk!

Jeeeej wat tof! Ben er een paar uur geweest, niet echt tips dus. Switchen naar een Airbnb in een andere wijk klinkt als een goede keuze, ik vond Times Square niks aan.

Ah, gelukkig wordt mijn gevoel bevestigd! Het leek mij inderdaad ook leuker om in een iets meer leefbare wijk te zitten, met schattige ontbijttentjes en minder chaos. Lijkt me beter dan tussen de wolkenkrabbers :D

Gaaf dat je naar New York gaat! Ik ben er in 2004 al eens geweest, en vlieg er nu komende week weer naartoe voor een week New York, een week Philadelphia/Washington/Baltimore en een week IJsland op de terugweg :) Ik had ook een boeking via Airbnb gemaakt, maar kreeg vannacht een bericht dat deze is geannuleerd. Ik heb nog niet eerder Airbnb gebruikt, maar zo last minute is wel zuur. Hopelijk gebeurt jullie dat niet!
Het is voor mij al even geleden dat ik er ben geweest, dus behalve de bekende trekpleisters, heb ik niet echt tips. Op mijn lijstje staan ook dezelfde dingen! (helaas spelen de Knicks niet meer, dus ook naar de Yankees :)). Verder pik ik wat concertjes mee in de Webster Hall en ga ik bij de Freedom Tower omhoog, die gelukkig net voor mijn vertrek open gaat :)

Wat naar van je boeking! Ik heb bijna dagelijks erg leuk contact met onze host dus ik hoop dat alles gewoon doorgaat.
De Knicks stonden ook op mijn lijst, maar inderdaad, helaas! Yankees lijkt me ook echt heel tof! De Freedom Tower is nog net gesloten als ik weer naar Nederland vertrek, dus die zit er voor mij niet in. Gelukkig hebben we Top of The Rock nog ;)
Geniet van je reis! Misschien zien we elkaar nog!

Oh wat gaaf dat je gaat! In Soho zit een hele leuke winkel waar je je eigen lippenstift kan ontwerpen/maken. En in Chinatown zit een speakeasy die echt de moeite waard is: Apotheke, Google maar eens. Meer dan 250 soorten cocktails hebben zo, echt heel lekker!
Verder heb ik op mijn blog de laatste tijd wat posts over New York geschreven, misschien heb je daar nog iets aan:)

Goede tips, bedankt! Ik ga je blog zeker bekijken! :)

Zaterdagmiddag en zondagmiddag zijn er rolschaatsers in Central Park, vlak bij Bethesda Fountain. (Voor een nog wat exactere locatie kun je kijken op http://www.cpdsa.org). Leuke muziek, kleurrijke types, een supersfeer en je kunt als het goed is ook skates huren en meeskaten. Soms is er een evenement waardoor het niet doorgaat, dit staat dan op de site vermeld.

De Highline vind ik zelf het mooist als de zon onder begint te gaan. En het is goed te combineren met de Chelsea Market.

Ik vind het zelf altijd heel leuk om in Brooklyn street art te zien. Ik heb een blogpost geschreven over de plekken waar je veel street art kunt vinden: http://www.newyorkaliciousblog.nl/street-art/street-art-in-brooklyn-2

En een van de allerleukste dingen om te doen in New York vind ik fietsen. Of het nu met een citibike, een gehuurde fiets of een gids is.

Bedankt voor alle tips! :D

New York is zo gaaf en in de zomer ook heel fijn. Wij sloten onze wereldreis er af en zaten met ons hotel vlakbij Soho/Little Italy & China Town.
Eigenlijk heb ik niet zoveel tips. Naast het bezoeken van de bekende bezienswaardigheden hebben wij veel gewandeld door de stad en dan kom je vanzelf allemaal leuke dingen/bezienswaardigheden/winkeltjes en eettentjes tegen. In het weekend is het gezellig in Little Italy. Met een auto-vrije straat en gezellige tafeltjes op de straat en allemaal mannen die proberen over te halen om bij hun restaurant te komen eten. Op zich prima, maar de straatjes eromheen zijn meer de moeite. Hippe winkels en fijne boetiekjes etc.
Je gaat je vast heel erg vermaken :)

Jaa, ik heb er zo’n zin in! Little Italy lijkt me geweldig. Daarom heb ik ook voor een appartement in Lower Manhatten gekozen :D

Oooh, heerlijk, naar New York! Ik ben er zo’n zes jaar geleden eens geweest, maar wil de stad liefst in de nabije toekomst nog beter leren kennen. Toen was het vooral een toeristisch uitje, nu zou ik ook graag dingen doen die de locals ook doen, zoals een ochtendje rondslenteren in Brooklyn of inderdaad picknicken in Central Park! Ik kijk uit naar hoe je zo goedkoop aan tickets gekomen bent :)

Leuk! Ondanks dat ik nog moet gaan vermoed ik dat ik nóg een keer wil gaan. Wat lijkt me dit een gave stad zeg! Het artikel over de goedkope tickets komt heel snel online!

Leuk om je hoogtepunten en de reacties hieronder te lezen! Ik ben het met je eens New York is zeker een stad die je nog moet bezoeken als je nog jong en vrij bent! :-) Dus ik lees straks alle tips graag hier op je blog, want the Big Apple staat hoog op mijn lijstje!

Ik zal mijn best doen met het verzamelen van zoveel mogelijk tips!

Lekker, het schiet nu echt op! Ik vond de Spice Market ook echt een aanrader, daar kan je zo lekker eten! Verder zou ik wandelend de Brooklyn Bridge overgaan als je naar Brooklyn gaan. Vond dit echt zo’n leuke wijk. Zag volgens mij de 100% gids op de foto voorbij komen, met die wandeling kom je langs hele leuke winkels en plekjes. En Harlem vond ik heel bijzonder. Daar hangt een hele andere sfeer, wel veilig, en er zijn veeeel minder toeristen. Je valt wel op dus daar:-) Maar geniet er vooral lekker van!

Harlem en Brooklyn waren echt heel erg leuk! Goede tips!

Aaaah, NYC is zo tof!! Veel plezier!

Bedankt Maaike!

Beantwoorden

Serge Van Cauwenbergh

Mijn enige bezoek aan New York dateert ondertussen al van augustus 2007. Ik kan niet zo meteen tips bedenken, jammer genoeg. Mocht ik ooit nog eens terugkeren, zou ik wel meer focussen op de onderwerpen die mij echt interesseren (zoals galerijen met fototentoonstellingen, musea, boekenwinkels) in plaats van lukraak wat rond te lopen of de gebruikelijke sightseeingplekjes af te dweilen. En wie weet, waarom niet eens een basketbalwedstrijd meepikken.

Ja, het is vaak zo dat je de eerste keer de toeristische moetjes bezoekt en daarna pas écht gaat doen wat bij je past. Ik ben net terug en heb heel erg bewust dingen gedaan die ik ook wilde doen (een hele ochtend hardlopen in Central Park, naar een kerkdienst in Harlem, naar een foodfestival in Brooklyn), natuurlijk gecombineerd met de toeristische must sees!

Beantwoorden

Elsemieke | Dutchie around the Globe

Oooh, ik hou je berichtjes echt even in de gaten nu. Ik ben mijn vriend aan het overhalen om net voor kerst naar New York te gaan. Dat lijkt me ook prachtig met al die versiering. Ik ben benieuwd naar je bevindingen!

Jaaa New York is top! De artikelen volgen snel!

Komt er nog een stuk online over de New York Pass?

Ja! daar ga ik nog over schrijven!

Super! , ga namelijk begin oktober 9 dagen.. Ik hou je website in de gaten!

Ik zou je aanraden om bij aankomt een metro kaart te kopen voor 25 eu waar je een hele week onbeperkt mee kan reizen. Anders kost 1 ritje al 2,50 €. Ik ben al 4 keer geweest, I love NY!!! Ik onderschatte de eerste 2 x het lopen, je denkt vaak van ‘we lopen wel ff’ maar vervolgens heb je eind van de dag geen benen/rug meer over! Ik zou dus vaak de subway nemen. Verder vind ik rondlopen het allerleukst om te doen daar. Soho is mijn favo hood met allemaal leuke tentjes en winkeltjes :))

Leave a Comment

Bucketlist: bezoek de Noordkaap!
Ga op roadtrip naar de Noordkaap via Voigt Travel en geniet in 1 of 2 weken van ruige landschappen, prachtige uitzichten en het Noorderlicht in het noordelijkste puntje van Europa!
Bucketlist: roadtrip Noordkaap!
Ga op roadtrip naar de Noordkaap via Voigt Travel en geniet in 1 of 2 weken van ruige landschappen, prachtige uitzichten en het Noorderlicht in het noordelijkste puntje van Europa!