Apps voor op reis: 15x de handigste reisapps!

welke spullen meenemen reis
handige apps voor op reis

Travel apps voor op reis: we kunnen bijna niet meer zonder. De smartphone is tegenwoordig onze persoonlijke assistent en ook op reis komt deze grote vriend goed van pas. Een hotel of vlucht boeken, op zoek gaan naar de beste restaurants, jezelf verstaanbaar maken en het bijhouden van je kosten er zijn tientallen handige apps voor op reis, die jouw trip een stuk gemakkelijker maken! Benieuwd? In deze lijst staan vijftien handige reisapps die elke reiziger op zijn telefoon moet hebben!

1. Skyscanner

Dé ideale app om vluchten te vergelijken en te boeken is Skyscanner. Skyscanner zoekt alle boekingssites en vliegmaatschappijen af naar de beste vlucht. Je kunt selecteren op prijs, maar ook op duur van de vlucht of het aantal keer overstappen. Weet je niet waar je heen wilt? Selecteer dan de optie ‘overal’ en laat je verrassen door voordelige vluchten voor jouw volgende trip!

2. Lounge Buddy

Extreem handig bij een lange overstap tijdens het reizen: de reisapp Lounge Buddy. Met deze app kun je namelijk toegang kopen tot airport lounges over de hele wereld, ongeacht welke klasse jij vliegt. Toegang tot een lounge betekent niet alleen toegang tot een comfortabele en rustige plek om te wachten. Je mag namelijk ook gratis gebruik maken van andere faciliteiten zoals douches, maaltijden, (alcoholische) drankjes, snacks, supersnelle wifi en andere extraatjes. De prijzen verschillen per lounge, maar toegang boek je al vanaf zo’n 20 euro per persoon.

Tip: met mijn unieke code TXIl4G1Yx1 krijg je 10,- US dollar korting op jouw eerste boeking!

3. Skyguru

Vliegangst of gewoon heel erg geïnteresseerd in vliegtuigen? Download dan de app Skyguru! Skyguru is ontwikkeld door piloten en therapeuten in de strijd tegen vliegangst. Tijdens de vlucht geeft deze offline app je continu live updates over wat er allemaal gebeurt in en rondom het vliegtuig. Zo schrik je niet meer op van onbekende geluiden! De app vertelt je niet alleen waarom dit allemaal gebeurt, maar geeft ook extra informatie over de vluchtroute, het weer en turbulentievoorspellingen.

4. Camera app

Misschien een beetje flauw, maar de camera app van jouw telefoon hoort waarschijnlijk bij de meest gebruikte apps voor op reis. Van snelle kiekjes tot complete reisvideo’s: tegenwoordig creëer je de allermooiste reisherinneringen gewoon met je telefoon. Zorg er dus voor dat je een smartphone hebt met een goede camera. Zelf heb ik de iPhone 14 pro, die beschikt over een fantastische kwaliteit. Vanwege de drie verschillende lenzen is deze smartphone ook uitermate geschikt voor portretten, wide angle fotografie en time lapses. Heb je nog geen smartphone met goede camera, dan is dit dus echt een aanrader.

5. Lightroom

Wil jij jouw reisfoto’s naar een hoger niveau tillen? Download dan de gratis Lightroom app. Vanwege de vele functies is dit namelijk de ultieme app voor fotobewerking. Heb je een lange reisdag voor de boeg, dan is foto’s editen ook een heerlijk tijdverdrijf. Geef jij jouw foto’s graag dezelfde uitstraling? Dan is het een aanrader om een aantal presets te installeren. Op Etsy kun je voor nog geen 2,- euro de mooiste Lightroom presets kopen. Bekijk ze hier allemaal.

6. Booking.com

De ultieme app voor het boeken van een hotel is natuurlijk Booking.com. Via de handige filters en de kaartfunctie ga je eenvoudig op zoek naar jouw volgende verblijf tijdens een backpackreis of road trip. Alle boekingsbevestigingen vind je ook in de app terug, dus je hebt alle belangrijke gegevens gemakkelijk gebundeld en snel bij de hand. Absoluut één van de handigste apps voor op reis!

7. Airbnb

Ook Airbnb is een populaire app voor op reis. Via deze app boek je een verblijf bij particulieren. Dit kan gaan om een pivékamer bij mensen thuis, maar ook om luxe appartementen en complete villa’s. Via de app is ook het mogelijk Airbnb Experiences te boeken, die georganiseerd worden door locals. Denk aan een kroegentocht, food tour of avontuurlijke hike.

handige reisapps
travel apps reizen tips

8. Polarsteps

Maak je een rondreis en wil je jouw herinneringen graag bundelen en delen met het thuisfront? Dan is Polarsteps jouw app! Via GPS houdt Polarsteps precies bij welke bestemmingen je hebt bezocht en wanneer je daar bent geweest, zodat er een complete reisroute ontstaat. Aan elke dag kun jij vervolgens foto’s en een verhaal toevoegen. Ook kun je andere reizigers volgen. Het ideale dagboek voor op reis!

Lees ook: ‘Handige reisgadgets: 25x reisspullen die je graag meeneemt op reis!

9. Maps.me

Zoek je een offline navigatiesysteem, dan is Maps.me jouw app. Via deze app download je van tevoren stads-, regio- of landkaarten, die je vervolgens offline kunt gebruiken. Ook supermarkten, tankstations, hotels en restaurants die op de route liggen staan aangegeven. Een onmisbare app tijdens een road trip dus! Wist je dat je via Maps.me ook unieke bezienswaardigheden kunt vinden? Iedereen kan namelijk leuke plekjes aan de app toevoegen. Zo vind je eenvoudig een tof street art kunstwerk of een verscholen uitzichtspunt die aan de app zijn toegevoegd door locals.

10. Uber/Grab

Eén van de meest onmisbare apps voor op reis is Uber. Uber is hét goedkope alternatief voor een normale taxirit. De dienst is in veel verschillende landen actief. Installeer de app, koppel een creditcard of Paypal-rekening aan je account en boek zonder veel moeite een voordelige rit van a naar b. Tip: voer de unieke code z5pusfvsue in bij het boeken van jouw eerste Uber-rit en krijg de rit gratis! In Zuidoost-Azië is Uber overgenomen door Grab, dus zorg ervoor dat je Grab downloadt als je naar dat deel van de wereld reist.

11. Citymapper

Citymapper brengt het openbaar vervoer van tientallen steden ter wereld in kaart. Deze handige travel app werkt een beetje zoals de Nederlandse app 9292OV. Voer jouw eindbestemming in en je weet precies welke opties er zijn om van a naar b te komen. Reizen met het openbaar vervoer in het buitenland was nog nooit zo gemakkelijk! Dit is dus één van de handigste apps voor op reis voor iedereen die vaak stedentrips makt.

12. Google Translate

De app van Google Translate is onmisbaar als je naar een land reist waar ze niet of nauwelijks Engels spreken. Wil jij een local de weg vragen of ben je op zoek naar een pinautomaat? Typ of spreek deze vraag dan in en de app vertaalt hem automatisch in tekst of geluid! Ook de camerafunctie, waarmee jij vreemde woorden kunt scannen, is ideaal. Richt de app bijvoorbeeld op een verpakking of menukaart en het vreemde woord komt automatisch op het scherm in het Nederlands tevoorschijn. Handig!

13. XE Currency

Reis jij buiten de Eurozone? Met de app XE Currency kun je elk bedrag omrekenen van en naar welke valuta je maar wilt. Zo weet jij precies wat jij uitgeeft op reis, zonder moeilijke rekensommen te onthouden. De app houdt de wisselkoers per dag in de gaten, dus de bedragen zijn helemaal up-to-date.

Lees ook: ‘Dit zijn de leukste reisboeken van dit moment!

14. Trail Wallet

Reis jij met een budget, bijvoorbeeld tijdens een wereldreis? In de app Trail Wallet kun jij alle uitgaven precies bijhouden en zie je meteen of je netjes onder jouw budget blijft. Ook kun je gedetailleerd bijhouden waar de uitgaven precies naartoe gaan. Zo kom jij op financieel gebied niet voor verrassingen te staan! Al met al een enorm handige app voor budgetreizigers!

15. Tripadvisor

Voor de leukste restaurants in de buurt gebruik je Tripadvisor. Tripadvisor heeft een gigantische database waarin je kunt zoeken naar de leukste restaurants, lunchrooms en andere eetgelegenheden. Een deel van de restaurants is ook direct te reserveren vanuit Tripadvisor. Selecteer op keuken als je zin hebt in een specifieke maaltijd of juist op cijfer om de pareltjes van de stad te ontdekken. Tripadvisor is uiteraard ook te gebruiken als je op zoek bent naar leuke dingen om te doen.

Redactie Travellust

Dit artikel is geschreven door de redactie van Travellust. Zij delen graag de beste tips over bestemmingen en het voorbereiden van jouw reis. Volg Travellust op social media om niets te missen!

Blog Comments

Bedankt voor deze mooie lijst met handige reisapps.

Graag gedaan!

Leave a Comment