De handigste tips voor het huren van een auto op reis

auto huren zakynthos
auto huren op vakantie tips

Ga jij een auto huren op reis en kan je wel wat tips gebruiken? Een auto huren op vakantie is altijd even spannend. Zo nu en dan hoor je verhalen over oplichting en verborgen kosten, waardoor je achteraf voor nare verrassingen kan komen te staan. Gelukkig is het huren van een auto op vakantie veel makkelijker en veiliger dan je denkt. En het is ook nog eens ontzettend leuk, want met een huurauto zie je in korte tijd zoveel meer! Wil je ook een auto huren op reis? Met onderstaande tips kan bijna niets meer misgaan!

1. Huur je auto bij een betrouwbare aanbieder

Trap niet de praatjes van een malafide autoverhuurder maar kies voor een betrouwbare aanbieder voor autohuur in het buitenland. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Toch kom je er met enige research best goed achter welke bedrijven je kunt vertrouwen of niet. Wil je ter plekke boeken, doe dan van te voren of ter plekke navraag bij je hotel, je reisorganisatie of check betrouwbare adresjes in een reisgids zoals de Lonely Planet.

Toch geeft het mij vooral een veiliger gevoel om van te voren te boeken via een Nederlandse aanbieder. Zelf heb ik goede ervaringen met Sunny Cars. Ook ter plekke kun je bij deze aanbieder online nog een auto huren, bijvoorbeeld voor de volgende dag. Je huurverzoek wordt namelijk binnen 4 uur in behandeling genomen.

2. Auto huren op reis? Verzeker jezelf!

De kans is klein dat er iets naars gebeurd zoals een ongeluk of diefstal, maar het geeft mij een veel fijner gevoel als ik weet dat ik goed verzekerd ben. Ga je een auto huren in het buitenland, dan is het hebben van de juiste verzekeringen een must. Je kunt van te voren research doen en deze verzekeringen zelf samenstellen, maar omdat ik dat een gedoe vind en ik zelf niet precies weet welke verzekeringen ik moet afsluiten kies ik altijd voor een huurauto waarin alle verzekeringen (zoals een WA-verzekering, diefstalverzekering en schadeverzekering) inclusief zijn.

Check daarnaast ook even hoe hoog het eigen risico is, het liefst is deze zo laag mogelijk zodat mogelijke kosten laag blijven. Bij Sunny Cars zijn alle verzekeringen inclusief en wordt je eigen risico in alle gevallen terugbetaald, wat erg fijn is.

auto huren op reis tips

3. Twijfels over rijden in het buitenland? Lees jezelf in!

Een auto huren op reis is vaak wel een beetje spannend. Het is altijd even wennen om in een vreemde auto én ook nog eens in een vreemd land achter het stuur te kruipen en de weg op te gaan. Vind je het eng om te rijden in het buitenland of heb je gewoon wat vragen? Check dan van te voren de website van ANWB voor extra informatie. Dit vind ik met name handig voor landen buiten Europa. Hier vind je specifieke informatie per land (over bijvoorbeeld het type rijbewijs, verkeersborden, wegennet, alarmnummers en tankstations) maar ook algemene informatie zoals tips voor rijden in de bergen. Zo staat je niets meer in de weg om zelfverzekerd die huurauto in te stappen.

4. Auto huren op vakantie: extra bestuurder

Ga je lang op reis, ben je van plan lange afstanden te maken en ben je met meerdere personen op reis? Dan is het een aanrader om te kiezen voor een extra bestuurder. Op die manier kun je elkaar gemakkelijk afwisselen. In sommige gevallen is dit gratis, maar soms betaal je iets meer.

Als je betaald voor een extra bestuurder betaal je in de meeste gevallen niet voor één extra persoon, maar gelijk voor meerdere. Wil je dus met zijn drieën of vieren rijden, dan kan dat gewoon en kost dat helemaal niets extra’s.

5. Navigatie-app voor in je huurauto

Vaak is het mogelijk om voor een meerprijs een navigatiesysteem bij te boeken. Zelf heb ik deze optie nog nooit gebruikt. Hoe ik niet verdwaal? Ik download van te voren altijd de app Maps.me. Met deze gratis app kun je via je telefoon of tablet offline gebruik maken van navigatie. In de app vind je extra informatie zoals hotels (die je vanuit de app ook direct kunt boeken bij Booking.com), tankstations, restaurants, uitzichtspunten en bezienswaardigheden. Enorm handig, met als enige minpunt dat je batterij snel leeg gaat.

auto huren vakantie tips

6. Controleer de auto en go!

Tot nu toe heb ik mijn auto altijd bij een desk op de luchthaven opgehaald. Het verbaast me steeds weer hoe soepel dit verloopt. Meestal zit ik na het zetten van wat handtekeningen en het betalen van de borg binnen een half uur in de auto. Reis je in het hoogseizoen, via een enorm populaire bestemming of wil je het liefst zo snel mogelijk weg kunnen rijden? Dan kun je er bijvoorbeeld bij Sunny Cars voor kiezen om een Express Pakket te boeken. Met dit pakket heb krijg je voorrang bij de balie.

Ben je eenmaal bij de auto, controleer deze van te voren goed op schade samen met de medewerker van het verhuurbedrijf. Zorg ervoor dat hij of zij een notitie maakt van eventuele schade en neem er voor de zekerheid zelf nog foto’s van. Klaar? Dan kan het avontuur beginnen!

Redactie Travellust

Dit artikel is geschreven door de redactie van Travellust. Zij delen graag de beste tips over bestemmingen en het voorbereiden van jouw reis. Volg Travellust op social media om niets te missen!

Blog Comments

Hoi! Ikhou van auto’s enik ben blijdatik je blog ben tegengekomen. Het is eenleukeninteressantartikel!

Het is denk ik altijd verstandig om je goed in te lezen wanneer je een auto in het buitenland wil huren. Zo kunnen er andere verkeersregels gelden of moet je rekening houden met andere snelheden. Op deze manier zit je ook zelfverzekerder achter het stuur!

Absoluut! Een goede voorbereiding is het halve werk :)

Leave a Comment