TRAVEL BUG: Roadtrip door Istrië!


Rondreis door Istrie

Het is weer tijd voor avontuur en het ontdekken van een voor mij nog totaal onbekende bestemming: Kroatië, Istrië om precies te zijn! Veel mensen in mijn omgeving zijn lyrisch over Kroatië en komen er al jaren, maar ik heb deze bestemming nog steeds niet van mijn wensenlijst kunnen afstrepen. Tot vandaag! Het wordt een kort bezoek van vier dagen maar dat wil niet zeggen dat het niet de moeite waard is. Integendeel, want herinner je je mijn korte maar geweldige roadtrip door IJsland nog? Juist. Ik geef je bij deze alvast een vooruitblik op wat mij de aankomende dagen te wachten staat.

Actief en puur genieten in Istrië

Wie de regio een beetje kent weet dat Istrië heel erg gunstig ligt ten opzichte van Noord-Italië dus we vliegen op Venetië om vervolgens een culturele, actieve en culinaire roadtrip te maken. We rijden allereerst door het binnenland van Istrië, de meest culinaire regio en bekend om truffels, wijnen en olijfolie. We dineren en slapen in het prachtige stadje Motovun.

De volgende dag rijden we door de heuvels en ontdekken we de Parenzana route per fiets. Dit was vroeger een oude treinroute de de Kroatische stad Poreč verbond met de Italiaanse stad Triëste. Nu kan je er ongelooflijk goed wandelen en fietsen. Aan het einde van de dag rijden we door naar de meest romantische stad van Istrië, Rovinj, waar we de volgende ochtend een stadstour doen.

Parenzana, IstriëRovinj, Istrië

We bezoeken vervolgens één van de eilanden voor de kust van Istrië, namelijk Brijuni; bekend om de vele Romeinse overblijfselen die ik al fietsend en snorkelend zal gaan zien. De avond en nacht verblijven we in het pittoreske badplaatsje Medulin.

Helaas vliegen we de volgende dag alweer terug maar niet voordat we het uiterste zuiden van Istrië bezocht hebben: het schiereiland Kamenjak. Daar gaan we wandelen en van de ruige natuur genieten, want bekijk deze foto hieronder eens. Een plaatje!

Kamenjak, Istrië

Benieuwd naar mijn reis? Je kunt me live volgen via Facebook en Instagram, waar ik de nodige foto’s zal posten!

Ben jij al eens in Istrië geweest en wat zijn volgens jou de hoogtepunten van deze bestemming?

Deze reis is mogelijk gemaakt door Ontdek Istrië, Park Plaza en Maistra.


Over Lisette | Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie. Momenteel reis ik als digital nomad de wereld rond. Waar ik warm van word? Exotische culturen, ongerepte natuur, backpacken, road trips, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 gedachten over “TRAVEL BUG: Roadtrip door Istrië!