The New York Pass: wel of niet de moeite waard?

New York Pass wel of niet

Je kunt veel van New York zeggen, maar niet dat het een budgetbestemming is. Wil je optimaal kunnen genieten van alle activiteiten en bezienswaardigheden in New York maar niet blut naar huis gaan, dan kan een speciale kortingspas voor toeristen een uitkomst zijn. Ik testte één van de kortingspassen die in New York te gebruiken is, de New York Pass, en vertel je of dit de moeite waard is!

Hoe werkt de New York Pass?

Er zijn verschillende kortingspassen voor New York op de markt. De duurste, maar ook de meest uitgebreide, is de New York Pass. De New York Pass biedt gratis toegang tot meer dan 100 attracties. Dit zijn bekende bezienswaardigheden zoals het MoMa en het Empire State Building, maar ook minder bekende attracties zoals gave walking tours en diverse boottochten. Daarnaast biedt de kaart korting bij diverse winkels en restaurants en heb je in sommige gevallen de kans om lange rijen te skippen. De kaart is te verkrijgen voor 1, 2, 3, 5, 7 en 10 dagen.

De New York Pass wel of niet de moeite waard?

Ik gebruikte de 3 Day Adult Pass, die op dat moment met korting 180,- dollar kostte. In drie dagen tijd gebruikte ik de New York Pass zeven keer. Dit is wat ik gratis deed met mijn New York Pass:

9/11 Memorial and Museum

Niet te missen bij een bezoek aan Lower Manhattan is het 9/11 Memorial en Museum. Hier wordt je voor even weer helemaal teruggenomen naar het moment van die afschuwelijke aanslag. Je vind er ontzettend veel foto’s en verhalen van toeschouwers, herdenkbriefjes en verhalen van nabestaanden. Erg indrukwekkend zijn de brokstukken van de oorsponkelijke Twin Towers en de een beschadigde brandweerauto. Ik heb zelden zo’n mooi en indrukwekkend museum gezien, dus wat mij betreft is het een must visit voor iedereen die naar New York gaat!

Normale prijs: $26,-

9/11 memorial and museum

MoMa Museum

Het MoMa, afkorting voor Museum of Modern Art, is één van de bekendste musea ter wereld als het gaat om moderne kunst. Geen wonder dat het MoMa één van de populairste musea van New York is! Voor veel toeristen staat een bezoek aan dit museum dus zeker op de wensenlijst. Voor mij was een gevalletje ‘bezoeken omdat het met de New York Pass gratis is’… ik ben namelijk niet echt een kunst freak, Toch wilde ik het Museum of Modern Arts een kans geven, zeker omdat dit een van de hoogtepunten van New York is.

Normale prijs: $25,-

Top Of The Rock

Vanaf het puntje van het Rockerfeller Centre, Top Of The Rock, vind je het allerbeste uitzicht van New York. De vergezichten over  New York zijn echt fenomenaal! Aan de ene kant heb je een uitzicht op midtown en downtown Manhattan, met het Empire State Building als indrukwekkend middelpunt. Aan de andere kant kijk je over het groene Central Park en zie je pas echt hoe enorm dit park is. Mijn bezoek aan Top of The Rock was absoluut één van mijn favoriete dingen om te doen in New York. Bezoek Top of The Rock het liefst overdag, want als het donker is, is Central Park één groot zwart gat.

Normale prijs: $39,-

Top Of The Rock Central Park

Empire State Building

Waarom één uitzichtpunt beklimmen als je er meerdere hebt? In New York is dit nou eenmaal een must! Het Empire State Building is zo ongeveer het bekendste gebouw ter wereld en is zeer de moeite waard om beklommen te worden. Ik deed dat ’s avonds, wanneer New York versierd wordt door miljarden lichtjes. Vooral het uitzicht op Times Square vond ik geweldig! Daarnaast valt je mond open als je je beseft hoe hoog het gebouw is. Ook al had ik Top of The Rock al bezocht, het beklimmen van het Empire State Building was fantastisch en zeker niet te missen bij een bezoek aan New York.

Normale prijs: $39,-

Madame Tussaud

Net als het MoMa, bezocht ik Madame Tussaud vooral omdat het gratis was. Na Madame Tussaud in Amsterdam bezocht te hebben, was ik erg benieuwd naar de variant in New York. Hoewel ik er ontzettend veel lol heb gehad en hilarische foto’s heb geschoten, vond ik Madame Tussaud niet echt een must see. Het was stukken kleiner dan dat je zou verwachten en ik stond voordat ik het doorhad weer buiten. Jammer!

Normale prijs: $37,-

Madame Taussaud New York

Harlem Gospel Tour

Het is enorm leuk om New York als de locals te ervaren. Daarom wilde ik heel graag een gospeldienst bezoeken en via de New York Pass kan je gratis deelnemen aan de Harlem tour van Harlem One Stop. Je wandelt eerst een tijdje door interessant Harlem (wij wandelden hoor het ‘rijkere’ Harlem Heights’) en daarna bezoek je een kerkdienst. Hoewel ik liever een wandeling gehad door het ‘echte’, niet rijke deel van Harlem had gehad en de kerkbankjes die avond voornamelijk bezet werden door toeristen, vond ik het een zeer geslaagde tour. De swingende kerkdienst, de interactie en de prachtige stemmen van het koor waren echt een ervaring op zich. Heel tof om meegemaakt te hebben!

Normale prijs: $25,- 

Huurfiets in Central Park

Wat echt geweldig is en wat ik dus iedereen kan aanraden, is fietsen in Central Park! Met de New York Pass mag je drie uur lang gebruik maken van een huurfiets van Central Park Bike Tours. Deze touroperator is gevestigd vlakbij Central Park. Ook kan je eventueel deelnemen aan een fietstour. De fiets is de ideale manier om het gehele park rond te fietsen. Vergeet zeker niet de leuke bezienswaardigheden in het park te bezoeken, zoals Strawberry Fields (waar je het John Lennon memorial kunt vinden) en de mooie Bethseda Fountain.

Normale prijs voor 3 uur fietshuur: $18,- (online) of $36,- (ter plekke).

Fietsen in Central Park

Hop On Hop Off bus

Toen ik New York bezocht was de Hop On Hop Off bus nog niet inclusief. Tegenwoordig kun je met de New York Pass één dag gebruik maken van deze bus. Dit vind ik persoonlijk een hele mooie aanvulling en wil ik daarom hier ook nog even noemen! Zeker als je weinig tijd heb, kun je op de manier al een heel mooi beeld van de stad krijgen. De Hop On Hop Off bus stopt op meer dan 25 plekken in New York. Populaire stops zijn onder andere Central Park, het Empire State Building, Times Square, Chinatown en Brooklyn Bridge. Stap uit, ontdek het gebied te voet en hop later weer op een andere bus. Snap wel dat deze bus niet de meest effectieve manier van verplaatsen is; daarvoor pak je het beste de metro. Het verkeer in New York boven de grond is nou eenmaal een chaos en de metro is enorm snel en voordelig. Maar deze bus is wel een vermakelijke manier om vanuit ‘je luie stoel’ een goede eerste indruk te krijgen!

Normale prijs voor één dag: $60,- dollar

Ervaringen New York Pass: is de New York Pass zijn geld waard?

Zoals je ziet heb ik die 180,- er uitgehaald. Wat dat betreft is het sowieso de moeite waard geweest. Daarnaast was het heel fijn dat ik bij diverse attracties gebruik kon maken van de ‘fast track’. Zo hoefde ik niet lang in de rij te staan. Dat scheelde enorm veel tijd! Wat ik wel moet opmerken is dat ik twee van zeven de activiteiten alleen maar gedaan heb omdat het gratis was. Toch waren die twee activiteiten wel vermakelijk.

Persoonlijk vond ik het wel lastig om het geld eruit te halen als je slechts drie dagen de tijd hebt. Ik heb zeven keer gebruik gemaakt van de pas in drie dagen tijd, en ik moet zeggen dat ik het te druk zou vinden om mijn dagen nog voller te plannen. Ik had graag nog wat andere dingen willen doen, zoals de zeiltocht, het American Museum of Natural History, en het bezoeken van het Vrijheidsbeeld. Jammer genoeg was daar simpelweg geen tijd voor.

Kies voor de 5-day of 7-day pass!

De 5 day-pass of de 7-day-pass is letterlijk maar een paar tientjes duurder, maar je hebt wél een aantal dagen langer de tijd om van de gratis activiteiten te genieten. Ik denk dus echt dat je prijstechnisch voordeliger uit bent als je een de pas voor 5 of 7 dagen aanschaft. Je betaalt slechts een klein beetje extra, maar je kunt met gemak zes tot twaalf extra activiteiten ondernemen.

De New York Pass of de New York CityPASS?

De New York Pass is ideaal voor mensen die van sightseeing en musea houden. Daarnaast is de Hop On Hop Off Bus, die normaal zo’n 60,- dollar kost, helemaal gratis met deze pas. Leuk voor mensen die op die manier de stad willen ontdekken! Ook is de pas perfect voor mensen die meer willen zien dan alleen de allerbekendste attracties. Ga bijvoorbeeld naar het pretpark Luna Park op Coney Island of doe een food tour of een street art tour. De pas is dus ook zeer geschikt voor mensen die al eens in New York zijn geweest en op zoek zijn naar de wat minder voor de hand liggende activiteiten.

Heb je weinig tijd en wil je je enkel focussen op de bekendste highlights zoals het Empire State Building, Top Of The Rock en het 9/11 Memorial? Dan zijn is de CityPASS New York het overwegen waard. Deze is goedkoper, maar vertegenwoordigd slechts 9 attracties waarvan je er 6 mag bezoeken. De Hop On Hop Off bus is niet inbegrepen.

Koop de New York Pass met korting

Kortom: ben je van plan om veel te zien, dan is de New York Pass zeker de moeite waard! Neem een kijkje op de website voor meer informatie en de actuele prijzen. T/m 25 maart 2019 krijg je via bovenstaande link tot maar liefst 120,- dollar korting op de pas vanwege een actie! Op de website kan je de kaart ook meteen aanschaffen.

Heb jij gebruik gemaakt van de New York Pass of ben je van plan dit te doen? Reageer!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

49 gedachten over “The New York Pass: wel of niet de moeite waard?”