New York in 20 instagramfoto’s

Zoals jullie misschien weten ben ik tijdens en na een reis erg actief op instagram. Fotografie is één van mijn grote hobby’s en Instagram is dus een ideale manier om mijn creativiteit kwijt te kunnen en jullie tegelijkertijd te laten meegenieten van alles wat ik meemaak op reis. Bij deze een kleine selectie van mijn favoriete instagramkiekjes die ik in New York maakte!

red velvet cupcake Magnolia Bakery

We verblijven in de Lower East Side en die wijk is niet ver verwijderd van Bleecker Street, waar Magnolia Bakery gevestigd is. Deze bakkerij is wereldberoemd, onder andere door de serie Sex and the City. Het eerste wat ik in New York doe is een Red Velvet cupcake scoren. Te lekker!

Graffiti High Line

Het tofste park in New York is de High Line, een park in de lucht, wat vroeger een spoorlijn was. Hier een foto van één van de meest gefotografeerde plekken; een beschilderd gebouw in Meatpacking District.

Wall Street New York

Wall Street bezochten we op de eerste dag en deze plek laat je duidelijk voelen dat je in New York bent. Indrukwekkende gebouwen, heel veel Amerikaanse vlaggen en straten vol zakenmensen.

Times Square overdag

Mijn mond viel open toen ik Times Square bezocht. Zo’n plek kom je namelijk niet vaak in je leven tegen. Al die lichtjes en billboards zijn natuurlijk zwaar overdreven, maar toch hou ik ervan. Voor één avond dan, want we zijn nog eens terug gegaan maar toen benauwde de drukte me toch wel.

Bryant Park New York

Een van de leukste parken in New York: Bryant Park! Helaas was het grasveld om één of andere vage reden gesloten, maar toch hebben we hier prima kunnen genieten van het belachelijk mooie weer en een bak verse frambozen.

Selfie Central Park

Een selfie in Central Park mag natuurlijk niet ontbreken. Ik ben echt verliefd geworden op Central Park en ik ben er tijdens mijn reis vier keer geweest; twee keer voor een middagslaapje en picknick, één keer om te hardlopen en één keer om te fietsen langs alle bezienswaardigheden. Je raakt er niet op uitgekeken!

Flatiron Building Manhattan

Een typisch straatbeeld van New York: taxi, schoolbus, straatnaambordjes en op de achtergrond de iconische Flat Iron Building. Een mooi plaatje, al zeg ik het zelf!

Skyline New York vanaf Staten Island Ferry

Een must is natuurlijk een gratis ritje met de Staten Island Ferry langs het vrijheidbeeld. Dat beeld is best aardig om te zien, maar de Skyline van Lower Manhattan is natuurlijk veel mooier!

Brooklyn Bridge

Een van mijn  favoriete dingen om te doen in New York is een wandeling over de Brooklyn Bridge! Deze brug verbindt Lower Manhattan met Brooklyn en dat zorgt voor hele mooie uitzichten over de stad. De brug zelf is trouwens ook een plaatje met al die touwen.

Chinatown New York

Als Asiaholic moest ik natuurlijk een paar uur doorbrengen in Chinatown. Een uniek stukje New York. Op de foto is de mix van Amerikaanse en Chinese invloeden goed te zien: de typisch New Yorkse ijzeren brandtrappen en de chaos van kleurrijke Aziatische uithangborden. Bibliotheek New York

Bij toeval kwamen we, doordat er ineens wat regendruppels vielen, in de New York Public Library terecht. Dat was verrassend leuk! De bibliotheek is echt geweldig mooi, veel marmer en ouderwetse leeszalen. Bij de ingang hing er een spiegel aan het plafond en kon je deze kunstzinnige selfie maken.

Freedom Tower New York

Het nieuwe World Trade Centre is eindelijk af en dit is een overwinning voor New York. Het gebouw is erg indrukwekkend en bij een volgend bezoek aan New York zal ik zeker het observatiedek bezoeken. Deze was helaas nog gesloten tijdens mijn reis, maar is inmiddels open voor publiek. Zie je trouwens die bomen? Het viel me op dat New York zo ongelooflijk groen is, zelfs in het financiële district!

Williamsburg Brigde New York

Een bezoek aan de hippe wijk Williamsburg stond hoog op mijn lijst dus we hebben er een hele dag doorgebracht. Vanaf ons appartement in de Lower East Side stonden we in zo’n 5 minuten aan het begin van de toffe Williamsburg Bridge. Via deze kleurrijke brug wandel je in zo’n 20 minuten naar Wiliamsburg in Brooklyn.

Williamsburg Bridge Graffiti

Halverwege de Williamsburg Bridge kom je veel street art tegen. Tijd voor een leuke foto!

Brooklyn Williamsburg

Oke, nog één foto van Williamsburg dan! Deze wijk is zó fotogeniek, dus qua fotografie kan je je lol op. Deze muur vond ik echt geweldig!

Uitzicht vanaf Top Of The Rock

Het mooiste uitzicht van New York vind je bovenop de Top Of The Rock. Hier een foto met uitzicht op Midtown, Downtown en natuurlijk het Empire State Building. In de verte zie je het One World Trade Centre.

Central Park vanaf Top Of The Rock

Kijk je de andere kant op, dan heb je een uitzicht over Uptown Manhattan, Central Park en Harlem. Nu zie je pas echt hoe immens groot Central Park is!

Times Square vanaf Empire State Building

Naast Top Of The Rock is ook het Empire State Building een populaire plek om vanaf grote hoogte naar New York te staren. Het Empire State Building bezochten wij ’s avonds. Zo hadden we een indrukwekkend uitzicht op miljoenen lichtjes, waaronder de lichten van Times Square.

5th Avenue New York

5th Avenue is één van de meest levendige straten van New York. Je vind hier heel veel winkels, hotels, mensen, taxi’s en Amerikaanse vlaggen. Een typisch plaatje! Deze foto is gemaakt op de hoek met West 58th Street, vlakbij Central Park.

Hardlopen in New York

Op de dag dat we terugvliegen naar Nederland staat er een bucketlistdingetje op de planning: hardlopen in New York! We rennen volgens mij maar een kilometer of 6 maar doen er twee uur over, omdat we zoveel mooie plekken tegenkomen. Dit is bij The Lake. Nog even staren naar de skyline voordat ik weer naar huis ga.

Dit is slechts een kleine selectie van al de instagramkiekjes die ik in New York maakte! Benieuwd naar de rest? Kijk dan even op mijn Instagram-account!

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Aaaah New York! Ik kijk zó uit naar mijn bezoek in september! Heb genoten van je foto’s en ben benieuwd naar je verdere tips!

Je hebt de typische beelden van de stad goed te pakken, mooie foto’s!

Wat een gave foto’s! Het ziet eruit alsof je het fantastisch hebt gehad in New York. Maar hoe kan het ook anders, in zo’n geweldige stad ;)

True :)

Naar New York gaan is echt een droom van mij! Ik heb genoten van je Instagram foto’s. Williamsburg lijkt me erg tof!

Leuk om te horen dat je vrolijk werd van mijn foto’s!

Volgens mij heb jij echt idioot veel gezien en gedaan in New York, leuk om te zien! En die streetart foto met die druipende verf is echt geniaal <3

Waaauw, zoveel leuke dingen die je gedaan hebt. Stiekem wel jaloers, lijkt me echt leuk om ook Williamsburg te ontdekken en eens gewoon als een local te gaan hardlopen in NY

Ja, het was echt een feest, deze reis! Je moet snel eens gaan om het ook te ontdekken!

Schitterende foto’s! Zo leuk dat ik nu de plekken terug zie waar ik zo’n 3 maanden geleden ben geweest. Williamsburg lijkt me een geweldige wijk!

Ja, Williamsburg was echt een feest! Ik schrijf er binnenkort een apart artikel over!

Leave a Comment