PARADIJS: Maya Bay, Koh Phi Phi Leh


Maya Bay Thailand

Typ ‘Thailand’ in op Google, zoek op afbeeldingen en 9 van de 10 foto’s laten hetzelfde hagelwitte strand, kristalheldere water en Thaise bootje zien, met daaromheen reusachtige karstgebergten. Maak kennis met Maya Bay, hét visitekaartje van Thailand. 

Maya Bay: ‘The Beach’

Maya Bay is een wereldberoemde baai op het Thaise eiland Koh Phi Phi Leh, gelegen in de Andamanse Zee. Koh Phi Phi Leh zelf is onbewoond, maar het nabijgelegen Koh Phi Phi Don is één van de meest populaire bestemmingen in Thailand.

Maya Bay was altijd al een populaire bestemming, maar na de film The Beach (1999) met Leonardo Dicaprio heeft het strand wereldbekendheid gekregen. Bijna niemand die in de buurt is kan het laten om een tochtje naar dit prachtige strand te maken.

'The Beach', Maya Bay

fotocredits: Mike Gillam

Die foto’s op Google, is dat niet allemaal Photoshop?

Misschien wel, maar in het echt is strand net zo spectaculair. De plek is magisch, het strand is zijdezacht en spierwit. De rotswanden doen je duizelen en het water is doorzichtig blauw. Dit alles is omringt met weelderige begroeiing, wat het tropische plaatje perfect maakt. Een ruig bounty-paradijs, een plek die je nog jaren bijblijft.

En dan is je camera leeg…

Ik doe het niet vaak, maar bovenstaande foto’s zijn van internet afgeplukt. Dat krijg je er van als, nét op dit moment en op deze plek, je camera leeg is. Gelukkig hadden we onze onderwater videocamera nog mee, maar die is niet gemaakt op foto’s te maken en dat zie je. De kleuren zijn raar en helaas niet een juiste weergave van de werkelijkheid (huil!).

Koh Phi Phi Leh

Praktische info + tips

Ben je van plan om Koh Phi Phi Leh te bezoeken, dan heb ik nog wat praktische tips voor je!

  • Het strand is helaas op en top toeristisch, vooral in het hoogseizoen. Wil je de drukte ontwijken,  vertrek héél erg vroeg, bijvoorbeeld rond zonsopkomst. De kans dat je het strand dan bijna voor jezelf hebt, is dan stukken groter.
  • Ook al is het toeristisch, de faciliteiten zijn beperkt. Toen ik er was, stond er enkel een basic toilet en een hutje waar je wat snacks kon kopen.
  • Het is verboden te overnachten op het eiland. In het verleden was kamperen toegestaan, maar dat is aan banden gelegd.
  • Een trip naar Koh Phi Phi Leh is erg makkelijk te regelen. Op Koh Phi Phi Don worden tours naar dit eiland veelvuldig aangeboden.
  • Een populaire tour is de eilandentour waarbij je meerdere eilanden aandoet, waaronder Monkey Island, Bamboo Island, Mosquito Island en dus ook Koh Phi Phi Leh. Begrijp wel dat je tijdens deze tour geen uren de tijd hebt om op Maya Bay te blijven en dat je het eiland waarschijnlijk op een druk moment bezoekt.
  • Wil je meer tijd op Koh Phi Phi Leh spenderen, doe dan een speciale Maya Bay tour. Ook deze zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er ook tweedaagse tours met een overnachting op een boot. Zo maak je Maya Bay in de drukte, maar ook op rustige momenten mee.
  •  Wil je écht alle vrijheid hebben regel dan een privébootje. Dan kan je gaan en staan waar en wanneer je wilt.
  • Wil je het strand op een avontuurlijke manier ontdekken? Laat je dan achter het eiland afzetten, in plaats van op het strand zelf. Zo moet je zelf nog wat moeite doen om het strand te ‘vinden’: je moet namelijk een stukje zwemmen, over wat rotsen heen klauteren en een stuk lopen. Als je dan eenmaal beetje bij beetje dichter bij het strand komt, is het véél gaver dan dat je met een groep toeristen per boot op het strand wordt gedropt.

Phi Phi Leh

Ben jij al eens op Koh Phi Phi Leh geweest?


Over Lisette | Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie. Momenteel reis ik als digital nomad de wereld rond. Waar ik warm van word? Exotische culturen, ongerepte natuur, backpacken, road trips, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 gedachten over “PARADIJS: Maya Bay, Koh Phi Phi Leh