PARADIJS: Maya Bay, Koh Phi Phi Leh

 • Home
 • Azië
 • PARADIJS: Maya Bay, Koh Phi Phi Leh
Maya Bay Thailand

Maya Bay Thailand

Typ ‘Thailand’ in op Google, zoek op afbeeldingen en 9 van de 10 foto’s laten hetzelfde hagelwitte strand, kristalheldere water en Thaise bootje zien, met daaromheen reusachtige karstgebergten. Maak kennis met Maya Bay, hét visitekaartje van Thailand. 

Maya Bay: ‘The Beach’

Maya Bay is een wereldberoemde baai op het Thaise eiland Koh Phi Phi Leh, gelegen in de Andamanse Zee. Koh Phi Phi Leh zelf is onbewoond, maar het nabijgelegen Koh Phi Phi Don is één van de meest populaire bestemmingen in Thailand.

Maya Bay was altijd al een populaire bestemming, maar na de film The Beach (1999) met Leonardo Dicaprio heeft het strand wereldbekendheid gekregen. Bijna niemand die in de buurt is kan het laten om een tochtje naar dit prachtige strand te maken.

'The Beach', Maya Bay

fotocredits: Mike Gillam

Die foto’s op Google, is dat niet allemaal Photoshop?

Misschien wel, maar in het echt is strand net zo spectaculair. De plek is magisch, het strand is zijdezacht en spierwit. De rotswanden doen je duizelen en het water is doorzichtig blauw. Dit alles is omringt met weelderige begroeiing, wat het tropische plaatje perfect maakt. Een ruig bounty-paradijs, een plek die je nog jaren bijblijft.

En dan is je camera leeg…

Ik doe het niet vaak, maar bovenstaande foto’s zijn van internet afgeplukt. Dat krijg je er van als, nét op dit moment en op deze plek, je camera leeg is. Gelukkig hadden we onze onderwater videocamera nog mee, maar die is niet gemaakt op foto’s te maken en dat zie je. De kleuren zijn raar en helaas niet een juiste weergave van de werkelijkheid (huil!).

Koh Phi Phi Leh

Praktische info + tips

Ben je van plan om Koh Phi Phi Leh te bezoeken, dan heb ik nog wat praktische tips voor je!

 • Het strand is helaas op en top toeristisch, vooral in het hoogseizoen. Wil je de drukte ontwijken,  vertrek héél erg vroeg, bijvoorbeeld rond zonsopkomst. De kans dat je het strand dan bijna voor jezelf hebt, is dan stukken groter.
 • Ook al is het toeristisch, de faciliteiten zijn beperkt. Toen ik er was, stond er enkel een basic toilet en een hutje waar je wat snacks kon kopen.
 • Het is verboden te overnachten op het eiland. In het verleden was kamperen toegestaan, maar dat is aan banden gelegd.
 • Een trip naar Koh Phi Phi Leh is erg makkelijk te regelen. Op Koh Phi Phi Don worden tours naar dit eiland veelvuldig aangeboden.
 • Een populaire tour is de eilandentour waarbij je meerdere eilanden aandoet, waaronder Monkey Island, Bamboo Island, Mosquito Island en dus ook Koh Phi Phi Leh. Begrijp wel dat je tijdens deze tour geen uren de tijd hebt om op Maya Bay te blijven en dat je het eiland waarschijnlijk op een druk moment bezoekt.
 • Wil je meer tijd op Koh Phi Phi Leh spenderen, doe dan een speciale Maya Bay tour. Ook deze zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er ook tweedaagse tours met een overnachting op een boot. Zo maak je Maya Bay in de drukte, maar ook op rustige momenten mee.
 •  Wil je écht alle vrijheid hebben regel dan een privébootje. Dan kan je gaan en staan waar en wanneer je wilt.
 • Wil je het strand op een avontuurlijke manier ontdekken? Laat je dan achter het eiland afzetten, in plaats van op het strand zelf. Zo moet je zelf nog wat moeite doen om het strand te ‘vinden’: je moet namelijk een stukje zwemmen, over wat rotsen heen klauteren en een stuk lopen. Als je dan eenmaal beetje bij beetje dichter bij het strand komt, is het véél gaver dan dat je met een groep toeristen per boot op het strand wordt gedropt.

Phi Phi Leh

Ben jij al eens op Koh Phi Phi Leh geweest?

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Wauw! Ziet er prachtig uit!

Het is ook echt een plaatje!

Batterij leeg… de nachtmerrie van elke reisblogger ;-)

Een paradijselijk eiland, die laatste tip lijkt mij wel wat!

Haha, dik balen inderdaad, en dat terwijl ik toen nog geen blogger was ;)

Gaaf! Toen ik er was, ik denk in 2005, was er niks anders dan natuur. Zo mooi daar dat het bijna zeer doet aan je ogen. Grote baal van je camera maar ik zie gelukkig een paar prachtige plaatjes.

Het was in 2011 ook nog steeds heel erg mooi! Ik wil heel graag nog eens terug, het is echt een paradijsje!

Kijk, en om dié reden wil ik Maya Bay nog wel eens bezoeken. Dat idyllische, dat bijna surrealistische… Ik zie het wel zitten ;-)!

Het is ook haast nep zo mooi, alsof je naar een foto kijkt als je op het strand staat :O

Wauwwww, prachtig.

Ja echt!

Mooie foto s heb je daar geschoten. Waarschijnlijk was je daar om een uur of 7 in de ochtend. Ik ben er zelf tweemaal geweest rond het middaguur. Het vervelende is dan dat de boten twee rijen dik aan de kust liggen. Onvoorstelbaar hoeveel toeristen er toen waren. Maar toch het blijft een mooie plek.

M’n camera was juist leeg ;) Die twee onderste zijn de enige foto’s die ik heb van Maya Bay. Anyway, ik was er rond een uur of 4 in de middag denk ik. Het werd al een stuk rustiger en er lagen amper bootjes. Ik was er eind april, dat is het laagseizoen dus dat scheelt al heel veel natuurlijk.

Oh wauw wat mooi! Ik wilde wel naar Koh Phiphi, maar mijn reisgenoten niet :(!

Eeuwig zonde!

Wauw wat een mooie plek! Zelf nog niet op Koh Phi Phi Leh geweest maar zou er graag eens heen gaan! Aah dat meen je niet! Precies daar je camera leeg!? Wat een ellende!! Misschien nog maar eens terug dan?;)

Ik ga zeker nog eens terug, want Thailand is een droombestemming!

Balen van je camera, maar een mooi excuus om nog eens terug te gaan ;-)

Niet op Phi phi Leh, wel op Phi Phi Don. Voor de tsunami nog. Ik heb wél eigen beeld, maar nog op een ouderwetse (niet digitale) camera gemaakt…
Ondanks dat het inderdaad heel toeristisch is vond ik het wel heel mooi. Echt wit zand, super helder water, veel palmbomen. Paradijsje. Phi Phi Leh is vast nóg mooier!

Wauw!!! Mijn vriend en ik zijn momenteel aan het reizen (bevinden ons nu in Vietnam). We zijn begonnen in Thailand, gevlogen naar Hanoi en verwachten rond februari in Zuid-Thailand te zijn, zin in! Zeker als ik dit artikel door lees!!

Hier was ik 3 weken geleden nog. Het is er inderdaad prachtig!! De toerisme vond ik wel erg jammer. Gelukkig viel het bij mij nog mee, maar in het hoogseizoen is het denk bijna niet te doen! Maar ach, proberen daar overheen te kijken en genieten van dat mooie stukje natuur en het heldere water. :)

Leave a Comment