Malta met kinderen: de leukste dingen om te doen!

  • Home
  • Europa
  • Malta met kinderen: de leukste dingen om te doen!
malta met kinderen
malta met kinderen

Er zijn maar weinig bestemmingen vergelijkbaar met Malta. Dit fijne eiland vormt samen met buureilanden Gozo en Comino een zonovergoten paradijs waar je perfect terecht kunt voor een heerlijke zonvakantie. Ook met kinderen! Ontdek de bijzondere geschiedenis, geniet van het mooie landschap, zoek de actie op of geniet rustig van de veilige stranden. Benieuwd wat je allemaal kunt doen op Malta met kinderen? Hier lees je tips voor het hele gezin!

Waterpret op Malta

Kinderen zijn dol op spelen in en bij het water, komt dat even goed uit, want zomer op Malta staat synoniem voor zon, zee, strand. De eilandengroep heeft ontzettend veel mooie baaien, dus er is geen gebrek aan stranden om uit te kiezen. Van volledig ontwikkelde stranden vol faciliteiten en luxe, tot afgelegen, ongerepte exemplaren… waar je ook voor kiest: de stranden zijn geschikt voor jong en oud. Zoek je het graag dicht bij ‘huis’? Kies dan voor een van de vele hotels met kindvriendelijk zwembad en geniet zelf van een ontspannen vakantie terwijl de kleintjes zich aan het vermaken zijn. Voor de jonge waterrat valt er op Malta dus genoeg te beleven!

malta gezin

Must see als je Malta met kinderen bezoekt: Popeye Village

Een van de bekendste bezienswaardigheden als je Malta met kinderen bezoekt is het populaire Popeye Village. Ervaar de ultieme “Popeye Experience” in dit bijzondere dorpje, gelegen in Anchor Bay. Dit was namelijk de set van de beroemde Robin Williams-film uit 1979. Zeker een must see! Kinderen en volwassenen kunnen op watertrampolines springen, boottochten maken en zelfs zichzelf filmen alsof ze in de film met Popeye zitten.

popeye village

Leuk voor kinderen op Malta: Playmobil FunPark Malta

Playmobil Funpark Malta behoort tot de leukste themaparken van Malta. Je vindt hier een gigantisch Playmobil kasteel waar je kunt spelen met playmobil in verschillende zones, zoals een openlucht zone van zo’n 1000 vierkante meter met een heus piratenschip en een binnen zone dat volledig geschikt is voor de allerkleinsten. Het park is elke dag geopend. Meer informatie lees je op de officiële website.

playmobil funpark malta

Bezoek het Malta National Aquarium

Ook een must als je Malta met kinderen bezoekt: het Malta National Aquarium. In dit gigantische aquarium heb vijf verschillende zones. Zo leer je hier alles over haaien, die hier opgevangen worden door vrijwilligersorganisatie Sharklab en grotendeels terug de natuur in zullen worden gezet. Of leer meer over de biodiversiteit en de verschillende reptielen, amfibieën en tropische vissen die hier leven. Bijzonder: enkele overblijfselen van het beroemde scheepswrak van St. Paul zijn hier te zien! 

malta aquarium

Gezinsvriendelijke events op Malta

Op Malta valt er altijd iets te beleven. Er worden namelijk tal aan evenementen georganiseerd die geschikt zijn voor zowel volwassenen als kinderen. Benieuwd? Dit zijn de leukste evenementen die geschikt zijn voor jong en oud.

Mnarja 2022 (28-29 juni) – Dit event staat in het teken van tradities en folklore in Malta. Het is het oudste festival van Malta en is zeer geschikt voor het hele gezin. Naast de bijzondere parade vol traditionele kleding, vinden er ook andere activiteiten plaats. Denk aan veewedstrijden, volksdansen, sculpturen en traditionele diners. Ook is er een Kids Area waar kinderen kunnen deelnemen aan traditionele Maltese spelletjes. 

Middeleeuws Mdina-festival 2022 (2-3 juli) – Het Mdina-festival neemt je mee terug naar 1200-1500 na Christus. Hier wordt de geschiedenis nagespeeld door diverse voorstellingen. Zo worden grote veldslagen en scènes uit het dagelijks leven nagespeeld. Geniet van Middeleeuwse livemuziek, goochelshows, valkerij, een Middeleeuwse markt en een speciaal kindergedeelte waar kinderen via spelletjes en activiteiten meer over de geschiedenis leren. De toegang is gratis.

Malta International Food Festival 2022 (13 – 17 juli) – Dit vijfdaagse evenement in Valletta viert eten van over de hele wereld en biedt een scala aan heerlijke gerechten, bereid door meer dan 200 chef-koks met unieke stijlen. Naast het heerlijke eten kun je hier genieten van kunst, live optredens en de lokale cultuur. Er is ook een speciaal gedeelte voor kinderen. 

Het Malta International Folk Festival (23-25 ​​september) – Malta heeft een rijke geschiedenis. Het eiland was in het verleden een belangrijk kruispunt waar diverse culturen samenkwamen. Deze unieke identiteit wordt gevierd op het Malta International Folk Festival. Over het hele eiland vinden parades en activiteiten plaats. Denk aan artiesten en acts uit Malta en Gozo, maar ook uit andere landen zoals Italië, Spanje, India en Letland.

Bezoek visitmalta.com voor een compleet overzicht van alle events.

fesivals malta

Reizen naar Malta: huidige maatregelen

Reizen naar Malta wordt in de zomer van 2022 nog aantrekkelijker. Dit komt omdat de meeste COVID-19-beperkingen zijn opgeheven. Kinderen onder de 12 jaar hebben geen negatieve COVID-19-test of vaccinatiebewijs meer nodig. Volwassenen zullen alleen worden gevraagd om een ​​vaccincertificaat, een certificaat van herstel van COVID-19 in de afgelopen zes maanden of een negatief testresultaat. Heb je deze documenten niet? Dan is een quarantaine van 10 dagen verplicht. Je verkort deze quarantaine met 3 dagen als je ter plekke een covid test doet en deze negatief is. Vlieg je naar Malta? Dan hoef je geen mondkapje meer op. Ook op de eilanden zelf zijn mondkapjes niet meer verplicht. Dit geldt voor zowel binnen- als buitenlocaties. Er is ook geen bezoekerslimiet meer wat betreft evenementen en zalen. Niets staat je in de weg om te genieten van een geweldige vakantie op Malta met kinderen!

Meer lezen over Malta? Dit vind je vast leuk:

Redactie Travellust

Dit artikel is geschreven door de redactie van Travellust. Zij delen graag de beste tips over bestemmingen en het voorbereiden van jouw reis. Volg Travellust op social media om niets te missen!

Leave a Comment

Reistip: Nordic Nomads!
Reis per 4x4 met daktent via een spectaculaire, uitgestippelde route langs de mooiste plekken van IJsland of Noorwegen!
REISTIP: NORDIC NOMADS!
Reis per 4x4 met daktent via een spectaculaire route langs de mooiste plekken van IJsland of Noorwegen!