MUSTHAVE: 10 dingen die je kunt doen met je Instagramfoto’s

Stickers van Artflakes

instagram afdrukken

Wie me een beetje kent weet dat ik dagelijks mijn foto’s deel via Instagram, maar ik ben niet de enige! Van de 200 miljoen gebruikers (peilmoment midden 2014) hebben maar liefst 50 miljoen zich in de laaste zes maanden aangemeld. Een flinke ontwikkeling! Deze populariteit van Instagram gaat gepaard met een wildgroei aan bedrijven die hier een slaatje uit weten te slaan. Helemaal niet erg natuurlijk, want het is zonde om al die kunstwerkjes enkel en alleen op je telefoon te laten staan.  Daarom bespreek ik 10 dingen die je kunt doen met je instagramfoto’s! 

Maak prints van je Instramgramfoto’s

Simpel maar ó zo leuk: het laten afdrukken van je instagramfoto’s als print. Je kunt deze vierkante kunstwerkjes vervolgens ophangen, inlijsten, op de koelkast plakken of in een album plakken. Je instagram afdrukken kan bij een tal aan webshops, zoals bij de Hema. Mijn favoriete prints zijn de polaroids/vintage prints, die je bijvoorbeeld aan een touwtje aan je keukenmuur kunt hangen. Hebben!

Maak je eigen Instragram marshmallows

Het origineelste idee dat ik tijdens mijn speurtocht ben tegengekomen zijn de superleuke marshmallows van Boomf. Voor zo’n 20,- dollar wordt er een schattig doosje met negen marshmallows bij je thuisbezorgd. Ik vind het ietwat duur maar ik kan niet ontkennen dat ik héél graag een instagramfoto van een schoteltje zelfontworpen marshmallows zou willen maken om ze vervolgens in één keer achter over te slaan! Via Boomf ontwerp je onder andere ook chocolade en marshmallow pops.

Stickers

Als kind kon ik er geen genoeg van krijgen: stickers. Versier hiermee je fiets, agenda, muur of wat dan ook! Bestel je velletje stickers eenvoudig via Hema.

Kaartjes

Verstuur je zelf ontworpen greetingcard met daarop je favoriete instagramfoto’s naar familie of vrienden via o.a. Instamaker.

Pimp je keuken met magneten

Steek het meest afgezaagde souvenir aller tijden in een hip jasje en ontwerp je eigen instagram-magneet! Op die manier kan je elke dag naar je mooiste herinneringen staren als je de keuken binnenloopt! De magneten zijn onder andere te bestellen bij Hema. Je kunt hier negen of twaalf vierkante magneten van 5 bij 5 centimeter of 7 bij 7 centimeter bestellen. Superleuk als cadeau of voor jezelf!

stickygram01

Smartphone/tablet/laptop cases

Je smartphone/laptop of tablet oppimpen met je favoriete instagramfoto’s! Dit kan onder andere bij StickygramCasetify of Fabstagram.

Notitieboekjes

Hoe leuk zou het zijn om op reis je mooie avonturen en hilarische anekdotes bij te houden in een notitieblok met daarop je mooiste foto’s? Het ontwerpen van je eigen notitieboek kan via Fabstamatic. Je kunt dan hippe boekjes met als voorkant een collage van je mooiste foto’s ontwerpen. Ook bij Hema kan je notitieboekjes ontwerpen, alleen bestaat de kaft dan uit één foto.

showcase_notebook

Album

Eén van de populairste manieren om je instagramfoto’s tot leven te brengen is door middel van een album. Voorbeelden van een webshop is  Inkifi, maar het kan tegenwoordig ook gewoon bij Hema. Ook daar kun je, net als bij alle andere websites, je foto’s direct vanuit Instagram kunt importeren.

Photobooth strips

Fotostrips zoals die uit een old school fotohokje komen, je kunt deze musthave bestellen via Inkifi. Ik ben fan! Gaaf voor op een prikbord of als boekenlegger.

Photobooth strips

Do it yourself: Instagram afdrukken via een fotoservice

Je kunt natuurlijk ook je favoriete Instagramfoto’s downloaden en zelf duizend-en-één dingen doen met je Instagramfoto’s. Maak een album, print ze uit, ontwerp een muismat, t-shirt, wat dan ook. Je download je instagramfoto’s eenvoudig online met bijvoorbeeld Gramsave. Erg handig!

Wat doe jij met je instagramfoto’s? Heb je een goede tip die ik zou moeten toevoegen aan dit artikel? Laat het me weten! En… jullie kunnen mij natúúrlijk allemaal volgen via Instagram!

Redactie Travellust

Dit artikel is geschreven door de redactie van Travellust. Zij delen graag de beste tips over bestemmingen en het voorbereiden van jouw reis. Volg Travellust op social media om niets te missen!

Blog Comments

Leuk artikel, handige tips! Deze ga ik opslaan :)

Leuk dat je er wat aan hebt!

Die koelkastmagneten vind ik erg leuk. Ze gaan bij ons altijd in de lade, want wij hebben een inbouwkeuken..

Handige tips, erg leuk! Artikel staat onder mijn favorieten!

Leuk om te horen Karlijn!

Leuk! vooral die magneten en zo’n notitieboekje :)

Ja die vind ik ook erg leuk. Ik word er spontaan hebberig van!

Erg leuk artikel om te lezen! Ik ga eens kijken welke ik ga toepassen voor mijn Instagram foto’s!

Leuke tips! Ik denk dat ik ze eerst maar eens gewoon laat afdrukken ;-)

Ook leuk, dat heb ik pas ook laten doen!

Ik heb vorig jaar een keer iets besteld via Printic, maar de foto’s zitten nog steeds een envelop. Die photobooth strips vind ik wel weer heel erg leuk, die ga ik echt onthouden :)

Wat zonde, waarom doe je er niet iets leuks mee?

Heel erg leuk! Ik zou denk ik voor een album gaan. Of een notitieboekje, ook een toffe manier om iets ‘meer’ met al die foto’s te doen.

Jaa leuk! Een blogger móét toch zo’n notitieboekje hebben?

wow wat kun je er veel leuke dingen van laten maken! Ik ben al helemaal aan het rondneuzen wat ik ga kiezen haha

Gaaf, laat het even weten zodra je een keuze gemaakt hebt!

Wow, super gaaf!

Leuk zeg, wist niet dat je er zoveel mee kon doen,

Superleuke blogpost! Ik heb laatst een keer wat foto’s laten afdrukken. Die vond ik al heel leuk maar ik had er totaal geen weet van dat je inmiddels zoveel ermee kunt maken. Ik vind vooral de Photo Booth-strips en de notitieboekjes erg leuk!

Leuk he? Ik heb ook al wat losse foto’s af laten drukken, maar er is zoveel leuks!

Leuk idee om je instagram foto’s af te drukken. Ik vind het ook niet erg dat men aan de rage geld verdiend, zo werkt onze economie. Ik vind vooral de koelkastmagneten een gave vondst! Echt, hoe kom je erop?!

Helemaal mee eens Pim!

Hi, ik zou zo graag willen weten of er een programma/app bestaat waarmee je zowel de Instagram foto’s als de tekst die erbij hoort af te drukken.

Ha Brenda, dat weet ik helaas niet, sorry!

nice article

Leave a Comment

Bucketlist: bezoek de Noordkaap!
Ga op roadtrip naar de Noordkaap via Voigt Travel en geniet in 1 of 2 weken van ruige landschappen, prachtige uitzichten en het Noorderlicht in het noordelijkste puntje van Europa!
Bucketlist: roadtrip Noordkaap!
Ga op roadtrip naar de Noordkaap via Voigt Travel en geniet in 1 of 2 weken van ruige landschappen, prachtige uitzichten en het Noorderlicht in het noordelijkste puntje van Europa!