Hoge kortingen & gratis omboeken vakantie

griekenland reisblog 2019
gratis omboeken vakantie corona

In maart kondigde de regering grote maatregelen aan ter bestrijding van het coronavirus. Veel van die maatregelen hadden een enorme invloed op de reisbranche. Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt alle plezierreizen naar het buitenland momenteel af. De reactie van veel reisorganisaties was het annuleren van alle reizen die gepland stonden tot half juni. Gelukkig worden er ook versoepelingen aangekondigd. Landen als Duitsland, Griekenland, Spanje en Kroatië willen hun grenzen zo snel mogelijk openen. De komende tijd zullen we met zijn allen moeten afwachten hoe dit zich zal ontwikkelen.

Kortingen en gratis omboeken vakantie vanwege het coronavirus

Hoewel de reiswereld momenteel stil ligt, zal er gelukkig weer een moment komen waarop we wel waar veilig kunnen genieten van een welverdiende vakantie. En daar speelt ook de reisbranche op in. Reisorganisaties en vliegmaatschappijen stimuleren het boeken van een reis door middel van extreme kortingen en de mogelijkheid tot het gratis omboeken van de vakantie.

Pakketreizen, losse hotels en vliegtickets worden voor kleine prijsjes aangeboden en zijn gemakkelijk te wijzigen. Dit kan erg aantrekkelijk zijn voor mensen die op zoek zijn naar een voordelige vakantie! Want hoewel het vrijwel onmogelijk is om het vliegtuig te pakken: er komt een tijd waarin reizen wél weer mag. Experts verwachten dan een flinke prijsstijging. Door nu te boeken en een omruilgarantie achter de hand te hebben, bespaar je wellicht heel wat centen. De één moet er niet aan denken, maar voor de ander klinkt dit als muziek in de oren!

Ben jij benieuwd naar alle omboekmogelijkheden en kortingen? Hier vind je een lijst van de bekendste organisaties die momenteel soepele regels hanteren.

Laatste update: 26 mei 2020.

aanbiedingen vakantie corona korting

TUI

TUI hanteert momenteel een hele soepele omruilgarantie. Wie in de periode t/m eind augustus 2020 een reis boekt met een vertrekdatum t/m 31 maart 2021, kan deze reis tot 7 dagen voor vertrek kosteloos omruilen! Vooral voor de zomer en het najaar zijn er goede deals te vinden. Niet alleen voor reizen in Europa hanteert TUI mooie kortingen, maar ook naar bestemmingen als Mauritius, Zanzibar en Curaçao.

 • Geldig voor reizen die geboekt zijn t/m 31 augustus 2020
 • Geldig voor de onderdelen Zonvakanties, Verre Reizen, Stedentrips, Rondreizen, Riviercruises en Autovakanties
 • Omboeken kan voor reizen met oorspronkelijk vertrekdatum t/m 31 maart 2021
 • Gratis wijzigen van vertrekdatum (t/m zomerseizoen 2021), bestemming én reisgezelschap
 • Omboeken kan tot 7 dagen voor vertrek, m.u.v Rondreizen en Riviercruises (21 dagen voor vertrek)

Bekijk hier alle reizen van TUI. Meer informatie over deze omruilgarantie lees je hier. 

Corendon

Wil jij alvast een strandvakantie boeken voor later dit jaar, bijvoorbeeld de zomervakantie of nazomer? Via Corendon is het gratis omboeken van jouw vakantie tot 3 weken voor vertrek mogelijk. Dit geldt voor alle strandvakanties van Corendon met een vertrekperiode tot en met 31 oktober 2020.  Ook biedt Corendon momenteel hele scherpe prijzen aan. Zo worden er al complete Europese zonvakanties van 8 dagen aangeboden vanaf 199,- ! Daarnaast zijn er goede deals te vinden naar bestemmingen zoals Curaçao en Bali. Omboeken naar een goedkopere reis dan de oorspronkelijke reis is geen probleem.

 • Geldig voor reizen die geboekt zijn na 6 maart 2020
 • Geldig voor alle strandvakanties (vlucht + hotel)
 • Omboeken kan voor reizen met oorspronkelijk vertrekdatum t/m 31 oktober 2020
 • Enkel gratis wijzigen van bestemming (op basis van luchthaven), niet de reisdatum
 • Omboeken kan tot 3 weken voor vertrek

Bekijk hier alle strandvakanties van Corendon. Meer informatie over deze gratis omboekgarantie lees je hier

Sunweb

Wie in de aankomende periode een zonvakantie via Sunweb boekt, kan ook gebruik maken van soepele omboekmogelijkheden! Net als bij Corendon kun je hier omboeken tot 3 weken voor vertrek.  Ook Sunweb heeft momenteel grote kortingen lopen op pakketreizen naar Zuid-Europa en zonbestemmingen buiten Europa zoals Egypte.

 • Geldig voor reizen die geboekt zijn t/m 30 juni 2020
 • Geldig voor alle zonvakanties (vlucht + hotel)
 • Omboeken kan voor reizen met oorspronkelijk vertrekdatum t/m 31 oktober
 • Gratis wijzigen van bestemming en vertrekdatum
 • Omboeken kan tot 21 dagen voor vertrek

Bekijk hier alle zonvakanties van Sunweb. Alles over deze omboekgarantie lees je hier.

KRAS

Reisorganisatie KRAS, Onderdeel van TUI Nederland, gaat ook mee met de trend. Maak jij in de periode tot en met eind augustus een boeking via Kras? Dan kun je gebruik maken van KRAS omruilgemak. Je mag de bestemming, reisdatum én het reisgezelschap wijzigen. Net als bij Tui is het zelfs mogelijk om te boeken naar een reis naar de zomer van 2021 Spot jij een vakantie die vanwege de coronacrisis in de uitverkoop is? Dan is deze dus veilig te boeken vanwege het KRAS omruilgemak.

 • Geldig voor reizen die geboekt worden in periode t/m 31 augustus 2020
 • Geldig voor alle zonvakanties, culinaire reizen, stedentrips, autovakanties, actieve vakanties en busreizen
 • Omboeken kan voor reizen met oorspronkelijk vertrekdatum t/m 31 maart 2021
 • Gratis wijzigen van bestemming, reisdatum én reisgezelschap
 • Omboeken kan tot zeven dagen voor vertrek, met uitzondering van rondreizen en riviercruises (42 dagen voor vertrek).

Bekijk hier alle reizen van KRAS. Meer lezen over KRAS omruilgemak kan hier.

Booking.com

Zoals veel reizigers weten hanteert hotelboekingsite Booking.com altijd al een soepele annuleringsgarantie. Veel hotels zijn namelijk, met één druk op de knop kosteloos te annuleren. In de meeste gevallen is gratis annuleren mogelijk tot slechts enkele dagen voor vertrek. Handig als je een goedkoper of leuker hotel hebt gezien en natuurlijk ook erg fijn voor onzekere tijden zoals deze.

Ben jij op zoek naar een extreem goedkoop hotel? Dan is dit de juiste periode om te boeken, want veel hotels stunten met hun prijzen vanwege het coronavirus. Zo is het momenteel bijvoorbeeld mogelijk om voor een prikkie in een tophotel in een wereldstad of tropisch eiland te verblijven. Je kunt deze extreem lage prijzen dus onbezorgd vastleggen en de prijsstijgingen slim ontwijken.

 • Gratis annuleren voor een groot aantal accommodaties
 • Selecteer ‘gratis annuleren’ als zoekfilter
 • Uiterste annuleringdatum verschilt per hotel en per boeking.

Bekijk hier alle accommodaties op Booking.com.

annuleren vakantie corona geld terug

Gratis omboeken vakantie: lees de voorwaarden!

Lees voorafgaand aan het boeken nog even goed alle voorwaarden voor gratis wijzingen door. Elke reisorganisatie hanteert net iets andere voorwaarden. Zo kun je bij Corendon omboeken naar een goedkopere reis en krijg je het verschil gewoon terug, maar zijn de regels bij bijvoorbeeld KRAS hierin net wat anders. Pak de voorwaarden er voorafgaand aan het boeken dus nog even bij, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Coronavoucher voor annuleringen door reisorganisatie zelf

Het kan natuurlijk alsnog gebeuren dat de reisorganisatie jouw reis annuleert vanwege grenssluitingen en andere maatregelen. Heb jij een pakketreis geboekt bij een reisorganisatie die aangesloten is bij de SGR en/of ANVR en wordt deze reis door de organisatie zelf onverwachts geannuleerd?  Dan heb jij altijd recht op een coronavoucher. Met deze tegoedbon kan jij tot een jaar na uitgifte een nieuwe reis boeken. Geld terug is ook mogelijk.

Overweeg jij een reis te boeken nu de prijzen nog laag zijn of boek jij pas liever als de hele crisis voorbij is? 

Lees alle reistips op Travellust.nl.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.