Geld-terug-garantie & gratis omboeken van jouw vakantie

griekenland reisblog 2019
gratis omboeken vakantie corona

In maart kondigde de regering grote maatregelen aan ter bestrijding van het coronavirus. Veel van die maatregelen hadden een enorme invloed op de reisbranche. Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt alle reizen naar het buitenland momenteel af. In eerste instantie werden vouchers in het leven geroepen, maar inmiddels hebben veel reisoganisaties de voorwaarden veranderd. Resultaat: het een geld-terug-garantie of het gratis omboeken van de vakantie is mogelijk!

Geld-terug-garantie en gratis omboeken vakantie vanwege het coronavirus

Hoewel de reiswereld momenteel stil ligt, zal er gelukkig weer een moment komen waarop we wel waar veilig kunnen genieten van een welverdiende vakantie. En daar speelt ook de reisbranche op in. Reisorganisaties en vliegmaatschappijen stimuleren het boeken van een reis door middel van geld-terug-garanties en de mogelijkheid tot het gratis omboeken van de vakantie.

De zekerheid dat je je geld terug krijgt stimuleert mensen enorm om toch alvast een vakantie te boeken. Ook worden reizen soms behoorlijk voordelig aangeboden. Dit kan erg aantrekkelijk zijn voor mensen die op zoek zijn naar een goedkope vakantie! Want hoewel het vrijwel onmogelijk is om het vliegtuig te pakken: er komt een tijd waarin reizen wél weer mag. Experts verwachten dan een flinke prijsstijging. Door nu te boeken en een omruilgarantie of geld terug garantie achter de hand te hebben, bespaar je wellicht heel wat centen. De één moet er niet aan denken, maar voor de ander klinkt dit als muziek in de oren!

Ben jij benieuwd naar alle omboekmogelijkheden en geld-terug-garanties vanwege corona? Hier vind je een lijst van de bekendste organisaties die momenteel soepele regels hanteren.

Laatste update: 5 januari 2021.

aanbiedingen vakantie corona korting

TUI

TUI kijkt vol vertrouwen vooruit en hanteert momenteel een hele soepele omruilgarantie én geld-terug-garantie voor alle pakketreizen. Wie nu een vliegreis boekt voor de periode tussen 1 april 2021 en 31 oktober 2021 ontvangt daarnaast grote kortingen. Niet alleen voor reizen in Europa hanteert TUI mooie kortingen, maar ook naar bestemmingen als Mauritius, Zanzibar en Curaçao.

Geld-Terug-Garantie TUI

 • Geld terug bij alle reizen die door TUI geannuleerd worden door negatief reisadvies
 • Ook geld terug als je betaald hebt met een voucher

Omruilgarantie TUI

 • Gratis wijzigen van datum, bestemming én reisgezelschap
 • Geldig voor reizen met t/m 31 augustus 2021
 • Geldig voor alle pakketreizen (Zonvakanties, Verre reizen, Stedentrips, Wintersport, Rondreizen (inclusief fly-drives) en Riviercruises en Autovakanties)
 • Omruilen mogelijk tot 7 dagen voor vertrek voor Zonvakanties en Verre Reizen
 • Omruilen mogelijk tot 28 dagen voor vertrek voor Dichtbij vakanties, Stedentrips, Wintersport, Rondreizen (inclusief fly-drives). Riviercruises en Autovakanties

Bekijk hier alle reizen van TUI. Meer informatie over deze garanties lees je hier. 

Corendon

Wil jij alvast een strandvakantie boeken voor later dit jaar, bijvoorbeeld de zomervakantie of nazomer? Via Corendon is het gratis omboeken van jouw vakantie tot 3 weken voor vertrek mogelijk. Dit geldt voor alle strandvakanties van Corendon met een vertrekperiode tot en met 31 oktober 2020.  Ook biedt Corendon momenteel hele scherpe prijzen aan. Zo worden er al complete Europese zonvakanties van 8 dagen aangeboden vanaf 199,- ! Daarnaast zijn er goede deals te vinden naar bestemmingen zoals Curaçao en Bali.

Geld-terug-garantie Corendon

 • Geld terug als Corendon de reis vanwege negatief reisadvies moet annuleren
 • Geldig voor reizen met vertrekdatum vanaf 1 april 2021

Omruilgarantie Corendon

 • Gratis omruilen van bestemming
 • Geldig voor reizen die geboekt zijn vanaf 12 november 2020
 • Alleen geldig voor zonvakanties (vlucht + hotel)
 • Kosteloos omruilen tot 48 uur voor vertrek (voor alle reizen geboekt t/m 11 nov 2020) of 6 weken voor vertrek (voor alla reizen geboekt vanaf 21 nov 2020).
 • Betaald omruilen tot 8 dagen voor vertrek of andere datum kiezen? Dat kost 25,- euro.
 • Omruilen niet geldig voor stedentrips, rondreizen, blue cruises, nijlcruises, artiestenreizen, vakanties naar bestemmingen waarbij vluchten worden uitgevoerd door KLM, Transavia, Turkish Airlines, Brussels Airlines of Tunis Air, vakanties in Nederland en losse vliegtickets.

Bekijk hier alle strandvakanties van Corendon. Lees hier meer informatie over de geld-terug-garantie of over de gratis omboekgarantie

Sunweb

Wie in de aankomende periode een zonvakantie via Sunweb boekt, kan ook gebruik maken van de geld-terug-garantie en soepele omruilmogelijkheden! Wel zo fijn als je verzekerd wilt zijn van een mooie, voordelige vakantie, maar geen problemen wilt krijgen als er een negatief reisadvies wordt uitgeroepen. Ook Sunweb heeft momenteel grote kortingen lopen op pakketreizen naar Zuid-Europa en zonbestemmingen buiten Europa zoals Egypte.

Geld-terug-garantie Sunweb

 • Geld terug als Sunweb de reis moet annuleren vanwege negatief reisadvies
 • Geldig voor alle nieuwe zonvakanties en wintersportvakanties met vertrek tussen 15 dec 2020 en 31 okt 2021
 • Ook geld terug als je met voucher hebt betaald

Omruilgarantie Sunweb

 • Gratis omruilen van bestemming en datum
 • Omruilen om welke reden dan ook
 • Geldig voor zonvakanties (pakket) en wintersportreizen
 • Gratis omruilen to 6 weken voor vertrek, betaald omruilen (40,- euro p.p.) tot 2 weken voor vertrek

Bekijk hier alle zonvakanties van Sunweb. Alles over deze garanties lees je hier.

Booking.com

Zoals veel reizigers weten hanteert hotelboekingsite Booking.com altijd al een soepele annuleringsgarantie. Veel hotels zijn namelijk, met één druk op de knop kosteloos te annuleren. In de meeste gevallen is gratis annuleren mogelijk tot slechts enkele dagen voor vertrek. Handig als je een goedkoper of leuker hotel hebt gezien en natuurlijk ook erg fijn voor onzekere tijden zoals deze.

Ben jij op zoek naar een extreem goedkoop hotel? Dan is dit de juiste periode om te boeken, want veel hotels stunten met hun prijzen vanwege het coronavirus. Zo is het momenteel bijvoorbeeld mogelijk om voor een prikkie in een tophotel in een wereldstad of tropisch eiland te verblijven. Handig, want dan ben je de grote run op hotels voor als het reisadvies binnenkort weer positief wordt! Je kunt deze extreem lage prijzen dus onbezorgd vastleggen en de prijsstijgingen slim ontwijken.

 • Gratis annuleren voor een groot aantal accommodaties
 • Selecteer ‘gratis annuleren’ als zoekfilter
 • Uiterste annuleringdatum verschilt per hotel en per boeking.

Bekijk hier alle accommodaties op Booking.com.

annuleren vakantie corona geld terug

Gratis omboeken vakantie: lees de voorwaarden!

Lees voorafgaand aan het boeken nog even goed alle voorwaarden voor gratis wijzingen en de geld-terug-garantie door. Elke reisorganisatie hanteert net iets andere voorwaarden en de voorwaarden kunnen ook veranderd zijn. Pak de voorwaarden er voorafgaand aan het boeken dus nog even bij, zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

Overweeg jij een reis te boeken nu de prijzen nog laag zijn of boek jij pas liever als de hele crisis voorbij is? 

Lees alle reistips op Travellust.nl.

Redactie Travellust

Dit artikel is geschreven door de redactie van Travellust. Zij delen graag de beste tips over bestemmingen en het voorbereiden van jouw reis. Volg Travellust op social media om niets te missen!

Leave a Comment

Bucketlist: bezoek de Noordkaap!
Ga op roadtrip naar de Noordkaap via Voigt Travel en geniet in 1 of 2 weken van ruige landschappen, prachtige uitzichten en het Noorderlicht in het noordelijkste puntje van Europa!
Bucketlist: roadtrip Noordkaap!
Ga op roadtrip naar de Noordkaap via Voigt Travel en geniet in 1 of 2 weken van ruige landschappen, prachtige uitzichten en het Noorderlicht in het noordelijkste puntje van Europa!