Ga je op reis? Volg online deze gratis cursus Spaans!

gratis online cursus spaans

gratis cursus spaans
Als je gaat reizen in een Spaanstalig land is het fijn een woordje Spaans te kunnen. Het niet alleen leuk om de lokale taal te kennen, maar soms ook echt noodzakelijk om plezierig te kunnen reizen. Of je nu naar een klein dorpje in het binnenland van Spanje gaat, of je gaat backpacken in Midden-Amerika: je staat sterker in je schoenen als je je verstaanbaar kunt maken. Gelukkig is er een gratis cursus Spaans die via internet te volgen is!

Waarom Spaans spreken op reis belangrijk is

Eerlijk is eerlijk: met handen en voeten kom je al een heel eind. Eigenlijk spreekt iedereen ter wereld gebarentaal en heb je spraak niet altijd nodig. Toch is het enorm fijn om enkele basiszinnen te kunnen te spreken in de taal van het land waar je bent. Leer hoe je mensen moet groeten, hoe je de weg moet vragen naar het toilet en hoe je vraagt of je in de juiste bus zit. Met een basisniveau Spaans gaat het reizen gemakkelijker. Je krijgt sneller datgene wat je nodig hebt en je legt sneller contact met de lokale bevolking.

In veel gevallen maakt het ook je positie ook sterker. In Midden-Amerika bijvoorbeeld kan het nogal voorkomen dat mensen je minder serieus nemen als je geen Spaans spreekt. Je bent vatbaarder voor oplichting. Die bananen zijn dan opeens een stuk duurder omdat je gezien wordt als ‘domme toerist’. Je kunt niet snel tegen die man bij het busstation zeggen dat hij je tas écht niet 10 meter naar de bus hoeft de dragen en dat je er ook zeker geen geld voor geeft. Geloof me: je verdient meer respect als je de taal spreekt.

Volg online deze gratis cursus Spaans

Tijdens mijn zoektocht naar een goede cursus Spaans vond ik een cursus die gratis en online te volgen is. De cursus is ontwikkeld door het Noorse No Comprendo Language Services. De lessen van deze cursus Spaans bevatten Spaanse teksten, grammatica, prakithsce oefeningen, culturele aspecten en diverse testen om je kennis te toetsen. De ideale manier om nog snel wat basiskennis op te doen! Helemaal fijn: de cursus is volledig gratis en online te volgen. Het niveau in deze cursus komt overeen met het niveau A1 (beginners), volgens de richtlijnen van het Europees Referentiekader.  Je bent helemaal vrij om de volgorde te bepalen. Volg de lessen via de opgelegde structuur of pak enkel de lessen die jou het meest interesseren. Er is geen officieel examen of diploma, maar het is weleen goede manier om een beginnersniveau Spaans te leren. Zo kun jij jezelf de volgende keer wel verstaanbaar maken in een Spaanstalig land!

De link naar deze gratis cursus Spaans vind je hier!

 

Redactie Travellust

Dit artikel is geschreven door de redactie van Travellust. Zij delen graag de beste tips over bestemmingen en het voorbereiden van jouw reis. Volg Travellust op social media om niets te missen!

Blog Comments

Leuke blog heb je! Enneh, ik vertrek de 20e naar Nicaragua. Toevallig?

Gaaf! Hoelang blijf je daar? Ik vertrek de 29e samen met mijn vriend en ga daar een maand rondreizen!

Heel veel plezier alvast!

Nice! Ik blijf een maand in Ticuantepe om vrijwilligerswerk te doen bij Atelier Favela. Kom gerust eens langs! De stichter is een Nederlandse :) Misschien kunnen we in een weekendje ergens meeten haha

Gaaf! We hebben Ticuantepe niet op de planning staan, maar je weet nooit haha!
Veel plezier in ieder geval!

Leave a Comment