Fietsen in Bangkok? Dat doe je met Co van Kessel!

fietsen bangkok buitenwijk

Wil je Bangkok op een oerhollandse maar unieke manier ervaren? Pak dan de fiets! Tijdens een fietstocht maak je kennis met een hele andere kant van deze hectische en fascinerende stad. Ontdek de onbekende en groene kant van Bangkok en kom op plekken die voor veel toeristen verborgen blijven. Een absolute aanrader bij een bezoek aan Bangkok!

Fietsen in Bangkok met Co van Kessel

Bijna iedereen die al eens in Bangkok is geweest kent de naam Co van Kessel. Co van Kessel is ruim dertig jaar geleden begonnen met het organiseren van fietstochten door Bangkok. De Nederlander, die toen al jaren in Bangkok woonde, zag dat zijn stad in rap tempo verstedelijkte terwijl het traditionele Bangkok meer en meer naar de achtergrond verdween. Co van Kessel wilde graag dat toeristen kennismaakte met die traditionele kant van Bangkok. Hij startte daarom met het uitstippelen van fietstochten langs de onbekende, groene en verrassende plekken van de stad. Met succes, want zijn tochten zijn nog steeds enorm populair. Co is inmiddels overleden, maar zijn enthousiaste team staat nog steeds iedere dag klaar om zijn passie voor fietsen en Bangkok over te dragen.

Ontdek onbekend Bangkok

Na de stad al vier keer eerder bezocht te hebben denk je alles wel gezien te hebben. Maar niets is minder waar. Een fietstocht door de stad stond al een tijdje op mijn ‘Bangkok bucketlist‘ dus moest het er nu maar eens van komen! Ik ging voor de Co Combo Tour; een vijf uur durende ontdekkingstocht langs diverse onbekende plekken van de stad. De fietstocht begint in de wijk Yaowarat, de allergrootste Chinatown ter wereld. Via smalle steegjes zigzag je langs eetstalletjes, vriendelijke locals, markten en kleurrijke chinese tempels. Het is geweldig om te zien hoe het dagelijkse leven in een van de drukste delen van de stad er aan toe gaat. Naarmate de tour vordert wordt het straatbeeld rustiger en beland je aan de rand van de stad. Hier hoor je nauwelijks verkeer en lijkt de tijd stil te staan.

De fiets wordt verruild voor een longtail boat. Vanaf het water maak je kennis van een totaal andere kant van Bangkok. Locals wonen hier in houten huizen op palen en het dagelijks leven speelt zich op of langs het water af. Zo’n 30 kilometer buiten de stad komen we weer aan land en zetten we de fietstocht voort. Hier zie je geen wolkenkrabbers, chaotische steegjes en tuktuks, maar uitgestrekte rijstvelden, palmbomen en plantages. Aan het begin van de avond steken we de rivier weer over naar Chinatown, terwijl de lucht goud kleurt en de zon achter een tempel zakt. Deze dag kan ik iedereen aanraden!

Ook fietsen in Bangkok met Co van Kessel?

Dat kan! Co van Kessel biedt verschillende fietstochten aan die meerdere malen per dag plaatsvinden. Tijdens de tours is er voldoende water en snacks beschikbaar. Tijdens de Co Combo Tour en de Co All Day Tour wordt er ook een traditionele maaltijd verzorgd. Meer informatie, zoals prijzen en aanvangstijden van de verschillende tours, vind je op de website van Co van Kessel. Reserveren kan via de website.

co van kessel fietstocht

co van kessel tempel

fietsen in Bangkok met Co van Kessel

co van kessel

varen in bangkok

boottocht bangkok

onbekende plekken bangkok

fietstocht bangkok

zonsondergang bangkok

Heb jij al eens een fietstocht door Bangkok gemaakt?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 gedachten over “Fietsen in Bangkok? Dat doe je met Co van Kessel!”