Fietsen in Bangkok? mijn ervaringen met Co van Kessel!

  • Home
  • Azië
  • Fietsen in Bangkok? mijn ervaringen met Co van Kessel!
fietsen in bangkok met co van kessel

Wil je Bangkok op een oerhollandse maar unieke manier ervaren? Pak dan de fiets! Tijdens een fietstocht maak je kennis met een hele andere kant van deze hectische en fascinerende stad. Ontdek de onbekende en groene kant van Bangkok en kom op plekken die voor veel toeristen verborgen blijven. Een absolute aanrader bij een bezoek aan Bangkok!

Fietsen in Bangkok met Co van Kessel

Bijna iedereen die al eens in Bangkok is geweest kent de naam Co van Kessel. Co van Kessel is ruim dertig jaar geleden begonnen met het organiseren van fietstochten door Bangkok. De Nederlander, die toen al jaren in Bangkok woonde, zag dat zijn stad in rap tempo verstedelijkte terwijl het traditionele Bangkok meer en meer naar de achtergrond verdween. Co van Kessel wilde graag dat toeristen kennismaakte met die traditionele kant van Bangkok. Hij startte daarom met het uitstippelen van fietstochten langs de onbekende, groene en verrassende plekken van de stad. Met succes, want zijn tochten zijn nog steeds enorm populair. Co is inmiddels overleden, maar zijn enthousiaste team staat nog steeds iedere dag klaar om zijn passie voor fietsen en Bangkok over te dragen.

co van kessel fietstocht ervaringen

Fietstour Co van Kessel: mijn ervaringen

Na de stad al vier keer eerder bezocht te hebben denk je alles wel gezien te hebben. Maar niets is minder waar. Een fietstocht door de stad stond al een tijdje op mijn ‘Bangkok bucketlist‘ dus moest het er nu maar eens van komen! Ik ging voor de Co Combo Tour; een vijf uur durende ontdekkingstocht langs diverse onbekende plekken van de stad. Deze vind in de ochtend en in de middag plaats. Ik koos voor de laatste optie!

Ontdek onbekend Bangkok

De fietstocht begint in de wijk Yaowarat, de allergrootste Chinatown ter wereld. Via smalle steegjes zigzag je langs eetstalletjes, vriendelijke locals, markten en kleurrijke chinese tempels. Het is geweldig om te zien hoe het dagelijkse leven in een van de drukste delen van de stad er aan toe gaat. Naarmate de tour vordert wordt het straatbeeld rustiger en beland je aan de rand van de stad. Hier hoor je nauwelijks verkeer en lijkt de tijd stil te staan.

fietstour Bangkok met Co van Kessel
co van kessel ervaringen

Varen over de riviertjes rondom Bangkok

De fiets wordt verruild voor een longtail boat. Vanaf het water maak je kennis van een totaal andere kant van Bangkok. Locals wonen hier in houten huizen op palen en het dagelijks leven speelt zich op of langs het water af. Zo’n 30 kilometer buiten de stad komen we weer aan land en zetten we de fietstocht voort. Hier zie je geen wolkenkrabbers, chaotische steegjes en tuktuks, maar uitgestrekte rijstvelden, palmbomen en plantages. Aan het begin van de avond steken we de rivier weer over naar Chinatown, terwijl de lucht goud kleurt en de zon achter een tempel zakt. Deze dag kan ik iedereen aanraden!

co van kessel
varen door bangkok
boottocht bangkok
onbekende plekken bangkok

Ook fietsen in Bangkok met Co van Kessel?

Dat kan! Co van Kessel biedt verschillende fietstochten aan die meerdere malen per dag plaatsvinden. Tijdens de tours is er voldoende water en snacks beschikbaar. Tijdens de Co Combo Tour en de Co All Day Tour wordt er ook een traditionele maaltijd verzorgd. Meer informatie, zoals prijzen en aanvangstijden van de verschillende tours, vind je op de website van Co van Kessel. Reserveren kan via de website.

Heb jij al eens een fietstocht door Bangkok gemaakt?

zonsondergang bangkok
fietstocht bangkok

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Wat een ervaring hè? Wij hebben ook de variant van 5 uur gedaan nadat werkelijk waar iedereen Co van Kessel had aangeraden. En het was echt supertof! Vooral het stuk na het varen, waarbij het allang niet meer voelt of je in de grote stad bent. En natuurlijk alle lokale delicatessen. Maar misschien was het hoogtepunt wel na de lunch. Er was nog omelet over en de gids zei dat we een stuk in het water moesten gooien. Nog nooit hebben we zoveel vissen zo zien vechten om een stuk ei :D.

Ik ben nog nooit in Bangkok geweest, maar als ik ga wil ik dit ook sowieso doen! Het ziet er prachtig uit, mooie foto’s!

Dit is zo grappig. Ik ben meerdere keren in Bangkok geweest en een paar mensen hadden Co van Kessel genoemd maar ik ben op een of andere manier het totaaaal vergeten (en ik me maar vervelen in Bangkok ;) oeps!).
Ik heb het opgeschreven…..nu moet ik echt de volgende keer die fietstour doen :)
P.s. Was het niet warm, 5 uur fietsen door Bangkok?
x

Je moet het zeker doen hoor Stephanie! Bij mij kwam het er ook pas van toen ik Bangkok voor de vijfde keer bezocht. :) Ik deed de middagtour, op zijn heetst dus, maar vond het wel te doen. Er is regelmatig schaduw en je fietst geen 5 uur. Je zit sowieso 2 uur in de boot, je gaat ook nog lunchen en stopt tussendoor. Ik denk dat je in totaal maximaal zo’n 2 uur aan het fietsen bent! Als je het te heet lijkt kan je ook de ochtendtour doen.

Woow zie er geweldig uit, zou ik binnekort samen met mijn verloofde ook wel eens willen doen. Ik blijf je volgen,

Alvast dank vor de inspiratie !

groetjes

Karen

Ja per fiets het is echt een hele leuke manier om Bangkok te ontdekken!

Leuk stukje over fietsen met Co van Kessel! Bracht weer leuke herinneringen naar boven.
Ik heb zelf lang gelden, 2001 alweer!, ook een tocht met Co van Kessel zelf gefietst. Hele grappige kerel was het. Wist enorm veel van de stad. Toffe belevenis was het. Boeiend om de stad op zo’n originele manier te verkennen. Zijn tochten waren toen der tijd heel populair bij KLM personeel weet ik nog.
Leuk dat ze onder zijn naam de tochten nog steeds doen.

Wat leuk dat jij ook zo’n tour hebt gedaan Willem! De stad zag er in 2001 vast heel anders uit! Wat grappig dat je het zegt: toen ik de tour deed, fietste er ook een KLM-piloot mee!

Ook wij hebben de 5 uur durende tocht gedaan. Mooie herinnering, de smalle steegjes waar mensen alles buiten doen. De was drogen, eten koken, het middagdutje, je zag heel hun leven. We reden door schuren, langs ijzerhandelaren, etensstalletjes, tempels, door plantages en weer door smalle straatjes met vriendelijke mensen. Ook nog lekker gegeten onderweg en we hadden 2 leuke gidsen. Het was een geweldige ervaring die ik niet had willen missen.

Heel gaaf Lydia, dit klinkt precies als mijn trip. Fietsen in Bangkok is top, bedankt voor het delen van je ervaringen!

Ik ben heel veel jaren geleden geweest en heb deze tocht op aanraden van een lieve vriend gedaan met mijn kinderen. Dit is al jaren geleden, maar ze hebben het er nu nog steeds over. Onvergetelijk! Echt een aanrader, te heet was het zeker niet, want je rijdt dwars door parken, bananenplantage etc. We hebben het wel s ochtends gedaan, maar het viel wel mee. Het waait lekker om je heen. Zeker doen, als je de mogelijkheid hebt!!!

Leuk dat je zo hebt genoten Cieta!

Leave a Comment