MUST HAVE: de beste reisgidsen voor New York

welke reisgids new york

Ga jij binnenkort op stedentrip New York? Dan is het handig om van te voren een reisgids aan te schaffen. De stad is namelijk duizelingwekkend groot en heeft enorm veel te bieden. Om een beetje orde in de chaos te scheppen, biedt een praktische reisgids vol tips en tricks de uitkomst! In dit artikel vertel ik je wat de beste reisgidsen voor New York zijn. 

handige reisgids new york

Time to Momo New York

Je kent vast de handige 100% Stedengidsen wel. Deze hebben sinds 2016 een nieuwe naam: Time To Momo. Time to momo is compact en gaat dus gemakkelijk mee op reis. Het kleurrijke gidsje is aantrekkelijk vormgegeven en er staan enorm veel goede tips in voor de leukste bezienswaardigheden, hippe winkels en trendy restaurants. Vooral de fijne wandelroutes die opgedeeld zijn per wijk, zijn een pluspunt! Met behulp van routes zie je namelijk zo ongeveer alle highlights van de stad, maar pak je tegelijkertijd ook de leukste onontdekte plekjes mee. Ook zit er een plattegrond van de metrolijnen in. Met recht één van de beste reisgidsen voor new York! Je kunt de Time To Momo New York hier bestellen.

 

beste reisgidsen voor new york

Capitool Reisgidsen Top 10 New York

Nog zo’n praktische reisgids waar je écht iets aan hebt is die van Capitool Reisgidsen. De Capitool Top 10 Reisgids New York geeft de informatie per wijk en bestaat uit de handigste top 10 lijsten. Super overzichtelijk en bomvol bruikbare tips! De gids wordt opgefleurd door mooie fotografie en beschikt daarnaast over handige voorbeeldroutes zodat je de allerleukste plekken van de stad kunt ontdekken. Of je nu een weekendje of een hele week naar New York gaat: je zult zeker heel veel informatie over New York uit deze reisgids gaan halen! Je kunt de Capitool reisgids voor New York hier bestellen.

 

lonely planet new york reisgids

Lonely Planet reisgids New York

Vind je het niet erg om een Engelstalige gids op zak te hebben en lees je graag van veel praktische informatie over jouw reis naar New York, dan is de Lonely Planet New York een aanrader. Deze gids is groter dan Time To Momo en is vrij saai vormgegeven, maar is ondanks dat wereldwijd één van de meest gebruikte en beste reisgidsen voor New York. De Lonely Planet is wat mij betreft de meest complete gids in dit rijtje. De gids barst van de praktische informatie zoals handige websites, een uitgebreide uitleg over het openbaar vervoer en de allerbeste budgettips. De Lonely Planet is ideale gids om te gebruiken als informatief naslagwerk om het beste uit jouw reis te halen. Schaf de Lonely Planet New York hier aan.

 

handige stedengidsen new york

Humans of New York

Oké, Humans of New York is geen reisgids die jouw gaat helpen bij het plannen van je stedentrip. Dit boek is wél het perfecte cadeau voor de New York liefhebber en de fotografie freak. Humans of New York begon ooit als blog van fotograaf Brandon Stanton. Hij fotografeerde ‘doodnormale’ New Yorkers op straat op een pure manier en deelde daarbij hun boeiende levensverhalen. De verhalen raakten de harten van miljoenen fans en hij besloot daarom een boek uit te brengen. In het prachtige Humans of New York vind je een mooie verzameling van die verhalen en verbluffend mooie foto’s terug. Doe jezelf of een ander deel 1 of deel 2 meteen cadeau!

 

Tip: op zoek naar meer unieke cadeaus voor reizigers? Bekijk dan deze leuke reisgadgets!

wat is de beste reisgids New York

National Geographic reisgids New York

Heb je de Nederlandstalige gids van National Geographic op zak, dan weet je zeker dat je helemaal niets mist van de stad. De gids is enorm uitgebreid en helder, is voorzien van prachtige foto’s en beschikt over gedetailleerde achtergrondinformatie. Wil je meer weten over de geschiedenis van New York of over het ontstaan van een bepaalde bezienswaardigheid? Dan lees je dit zeker in deze reisgids. Ook bevat de gids hele handige kaarten en must do lijstjes. Zelf vond ik de gids net iets te groot om mee te nemen, maar voorafgaand aan mijn reis heb ik er met veel plezier gebruik van gemaakt. Bestel de National Geographic New York reisgids hier.

 

Lees hier al mijn tips voor een stedentrip New York! Welke van deze 5 beste reisgidsen voor New York raad jij aan?

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.