Over Travellust

  • Home
  • Over Travellust

Hi, welkom op Travellust! 

Mijn naam is Lisette, 36 lentes jong en het gezicht achter Travellust. De liefde voor verre landen en andere culturen ontstond al vroeg. Ik had veel meer interesse in Pocahontas en The Lion King dan in Assepoester en Belle en het Beest. Ik speelde liever met mijn Japanse Barbie dan de hoogblonde versies. Je raadt het al: dit kleine meisje zou hoe dan ook de wereld zien!

En dat geschiedde. Na mijn behalen van mijn master Criminologie in 2010, dwaalde ik zes maanden met mijn backpack door Azië. Dit was nog de tijd van reizen aan de hand van de Lonely Planet, want blogs waren er nauwelijks. Accommodaties boeken via internet was vrijwel onmogelijk, dus ik reisde op de bonnefooi en zocht mijn slaapplek ter plekke. Wifi was er niet en ook van Whatsapp had de wereld toen nog nooit gehoord. Per maand probeerde ik twee keer iets van me te laten horen aan het thuisfront vanuit een internetcafé. Als die er was tenminste!

lisette van beek reisblog
mooiste bestemmingen zuidoost-azie

Daar, andere kant van de wereld, heb ik definitief het reisvirus onder de leden gekregen. Na terugkomst ging ik fulltime aan de slag als criminoloog bij de overheid, maar mijn passie voor reizen, schrijven, fotografie en ondernemen was te groot om er niets mee te doen.

In januari 2013 ben ik Travellust als hobbyproject gestart. Waarom? Deels omdat ik mijn herinneringen wilde vastleggen en het gemis van het reizen wilde opvangen. Maar vooral omdat ik enorm veel vragen kreeg uit mijn omgeving. ‘Hoe pak je zo’n lange reis aan?’, ‘welke route heb afgelegd? en welke bestemming mag ik niet missen in dat land?’ zijn slechts een kleine greep van de vragen die ik kreeg. Ik besloot deze informatie te verzamelen op één plek: de geboorte van Travellust! Ik zag Travellust toentertijd als een ‘website met reistips’. Het woord ‘blog’ kende ik nog niet en van ‘influencers’ had de wereld nog helemaal nooit gehoord. 

Inmiddels zijn we tien jaar verder. Travellust is uitgegroeid tot een succesvol reisblog en social platform, waar ik fulltime druk mee ben en waarmee ik tienduizenden Nederlanders inspireer om de wereld te ontdekken!

Op Travellust deel ik naast persoonlijke favorieten en ervaringen, veel bestemmingsinformatie en handige tips & tricks zoals routes, must do’s, kostenplaatjes, reviews en hotspots. Ook zijn mijn avonturen te volgen op Instagram en Facebook.

Wil je contact met mij opnemen of heb je interesse in een samenwerking met Travellust? Kijk dan even hier.

piramides sharm el sheikh
salama canyon
TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië!
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!
TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!