TRAVEL DIARY: Duizend tinten Blauw Curaçao

Cas Abou

Cas Abou

Waar je ook kijkt, je ziet het hier op Curaçao. Blauw. In duizend verschillende tinten. Een oneindig grote blauwe lucht met daaronder glinsterend blauw water. Blauwe huisjes die omringd worden met gele, groene en roze. Al eerder maakte ik kennis met Blauw Curaçao bij het bezoeken van Shete Boka en de Blauwe Kamer. Vandaag deed ik het nog eens dunnetjes over.

Cas Abou; duizelingwekkend wit-blauw

Via social media vroeg ik iedereen hun mooiste plekjes te delen via #mijncuraçao en telkens zag ik Cas Abou voorbij komen. Dit strand schijnt volgens velen perfect te zijn en je snapt het: ik moést dat zien. Dat Cas Abou nog redelijk ongerept en ontoeristisch is merk je aan de weg ernaartoe. Deze is van oranjebruin zand en brengt je slingerend naar de kust, waar bij de finish een cadeautje op je wacht. Je beloning? Een hagelwit strand met een fluoriserend blauwe zee. Duizelingwekkend wit-blauw. Een waar paradijs.

Cas Abou

Spannend blauw

Van het prachtige wit-blauw ga ik door naar spannend blauw. In de middag word ik verwacht bij het Sea Aquarium. Bij Ocean Encounters Diving zal ik namelijk meedoen met een animal encounter. In een bassin snorkel ik met tientallen vissen waaronder een metersgrote giant grouper en word ik geknuffeld door een handvol stingrays. Ook mag ik schildpadden, nursesharks en lemonsharks voeren. Zie die tanden! Dit spannende blauw bevalt me prima!

Animal Encounter Curaçao

Blauw met een gouden randje

Met een hoofd vol indrukken besluit ik een derde dosis blauw op te zoeken. Vlakbij het Sea Aquarium bezoek ik Wet & Wild, een heerlijk laidback strandtentje met – logisch – een uitzicht op zee. Ik sluit mijn middag af met een Blue Curaçao en staar naar de horizon waar de lucht langzaam van diepblauw naar goud veranderd. Een dag vol blauw… met een gouden randje.

Wed-Wild-Curacao

Deze reis wordt mogelijk gemaakt door het Curaçao Tourist Board.

Zo boek je een vakantie Curaçao!

Behoefte aan zon, zee, strand op Curaçao? Boek dan een complete pakketreis of regel los jouw vliegticket en accommodatie. Voor reizen naar Curaçao is een pakketreis vaak de voordeligste optie. Er zijn regelmatig goede deals te vinden! Het openbaar vervoer op Curaçao is beperkt, maar met een huurauto kom je overal.


Vliegduur Amsterdam-Curaçao: 10 uur
Beste reistijd: hele jaar (meeste zon: jan-jun)
Visum nodig: nee
Ontvang een gratis 5 euro kortingsvoucher voor See Buy Fly op Schiphol!

Blog Comments

Cas Abou lees ik ook alleen maar hele mooie verhalen over en ik zie alleen maar hele mooie foto’s voorbij komen! Volgens mij geniet je volop van dit mooie eiland. Curaçao (of één van de andere eilanden) staat bij in het voorjaar op de lijst, even zien wat de handigste keuze is.

Oeh, ik ben benieuwd of je uiteindelijk gaat! Het is een fijn eiland met heerlijke stranden maar met nog zooooveel meer!

Wauw! Wat een prachtige foto’s!

Bedankt meis!

Curacao ziet er fantastisch uit! Het eiland stond nooit zo hoog op mijn verlanglijstje, maar inmiddels denk ik er toch anders over :)

Wat leuk dat je mening is veranderd. En maar goed ook: je mag Curaçao echt niet overslaan!

Wauw, dat Cas Abou ziet er fantastisch uit! En wat heerlijk dat het er zo rustig is. Helemaal alleen, I like!

Ja, Cas Abou was één van mijn favorieten. Heerlijk plekje, echt een paradijs!

Daaibooi beach bij de stranclub Cees is ook fantastisch , rustig, netjes en schone zee en strand , net naast het dorp St Willibrordus wat ook we must see is met de kunstgalery van Nina Sánchez. Rust, kunst en een gezellige toko op de 3 splitsing met marfa.

Bedankt voor de tips Wiepko! Ik heb nog genoeg te doen bij een tweede bezoek, zo te horen!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.