TRAVEL DIARY: Duizend tinten Blauw Curaçao


Cas Abou

Waar je ook kijkt, je ziet het hier op Curaçao. Blauw. In duizend verschillende tinten. Een oneindig grote blauwe lucht met daaronder glinsterend blauw water. Blauwe huisjes die omringd worden met gele, groene en roze. Al eerder maakte ik kennis met Blauw Curaçao bij het bezoeken van Shete Boka en de Blauwe Kamer. Vandaag deed ik het nog eens dunnetjes over.

Cas Abou; duizelingwekkend wit-blauw

Via social media vroeg ik iedereen hun mooiste plekjes te delen via #mijncuraçao en telkens zag ik Cas Abou voorbij komen. Dit strand schijnt volgens velen perfect te zijn en je snapt het: ik moést dat zien. Dat Cas Abou nog redelijk ongerept en ontoeristisch is merk je aan de weg ernaartoe. Deze is van oranjebruin zand en brengt je slingerend naar de kust, waar bij de finish een cadeautje op je wacht. Je beloning? Een hagelwit strand met een fluoriserend blauwe zee. Duizelingwekkend wit-blauw. Een waar paradijs.

Cas Abou

Spannend blauw

Van het prachtige wit-blauw ga ik door naar spannend blauw. In de middag word ik verwacht bij het Sea Aquarium. Bij Ocean Encounters Diving zal ik namelijk meedoen met een animal encounter. In een bassin snorkel ik met tientallen vissen waaronder een metersgrote giant grouper en word ik geknuffeld door een handvol stingrays. Ook mag ik schildpadden, nursesharks en lemonsharks voeren. Zie die tanden! Dit spannende blauw bevalt me prima!

Animal Encounter Curaçao

Blauw met een gouden randje

Met een hoofd vol indrukken besluit ik een derde dosis blauw op te zoeken. Vlakbij het Sea Aquarium bezoek ik Wet & Wild, een heerlijk laidback strandtentje met – logisch – een uitzicht op zee. Ik sluit mijn middag af met een Blue Curaçao en staar naar de horizon waar de lucht langzaam van diepblauw naar goud veranderd. Een dag vol blauw… met een gouden randje.

Wed-Wild-Curacao

Deze reis wordt mogelijk gemaakt door het Curaçao Tourist Board.


Over Lisette | Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie. Momenteel reis ik als digital nomad de wereld rond. Waar ik warm van word? Exotische culturen, ongerepte natuur, backpacken, road trips, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 gedachten over “TRAVEL DIARY: Duizend tinten Blauw Curaçao