TRAVEL DIARY: Twee avontuurlijke must-do’s op Curaçao


Quad rijden

De vierde dag is aangebroken. Meer en meer besef ik me hoe verrast ik ben door dit eiland. Voor mij stond Curaçao altijd bekend als een paradijs waar je kunt genieten van zon, all inclusive formules en cocktails op het strand, maar Curaçao is meer. Veel meer.  

Crossend het eiland rond

In de ochtend staat een avontuurlijke tocht per quad via Eric’s ATV Adventures op de planning. Een tocht van zo’n 3,5 uur, waarbij je Curaçao op een totaal andere manier leert kennen.

De tour brengt me naar plekjes waar je als gemiddelde toerist niet snel komt, maar waar je juist wél zou moeten komen. Rustige woonwijken, ruige natuur vol cactussen, oranjebruine zandpaden, indrukwekkende rotswanden – delen van het eiland die totaal niet toeristisch zijn. En juist dát is de moeite waard. We bezoeken onder andere een aloe vera plantage, racen door de indrukwekkende Sint Jorisbaai en bezoeken grotten waar tientallen vleermuizen in het rond vliegen.

Eric's ATV Adventures

Een inspirerend verhaal in de Mangroven

In de middag denk ik een ‘leuk’ kajaktochtje te doen. Een beetje ronddobberen, genieten van de plek en af en toe kiekjes schieten van groene mangroven. Maar toen ik dit dacht kende ik Ryan de Jongh nog niet. Een man met een indrukwekkende levensmissie, een levende legende op Curaçao.

De ‘simpele’ kajaktocht veranderd in een indrukwekkend verhaal zodra we bij de dichtbegroeide mangroven belanden. Jaren geleden is 80% van alle mangrovebossen gekapt. Een slechte zaak, want de mangroven op Curaçao zijn van groot belang voor onder andere de vispopulatie. Deze vissen houden op hun beurt het koraal en de zeebodem schoon door middel van het opeten van de groene algen. Met andere woorden: zonder mangrove is het water in Curaçao niet helderblauw, maar groen. Een aantal jaar gelegen is Ryan op eigen kracht begonnen om al deze mangrovebomen terug te planten. Ondertussen is hij al een heel eind en heeft hij een groot deel van de eilandbewoners achter hem staan. CNN hoorde van zijn verhaal en sindsdien is zijn missie over de hele wereld bekend. Wat een prachtig levenswerk!

Kajakken Ryan De Jongh

Radio Time!

De zon hangt al redelijk laag als ik bij Mambo Beach aankom. Niet om op een strandbed te gaan liggen, maar voor een interview met Martijn Schakel bij Dolfijn FM. Mijn eerste keer radio, een hele toffe ervaring. Ik praat over Travellust.nl en over deze #mijncuraçao campagne, terwijl we een uitzicht hebben op palmbomen, wit zand en een gouden zonnetje.

Dolfijn FM

Tussendoor at ik trouwens op hele toffe plekjes, maar daar wil ik aandacht aan besteden in een apart artikel. Binnenkort lees je hier alles over!

Deze reis werd mogelijk gemaakt door het Curaçao Tourist Board.

 

 


Over Lisette | Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie. Momenteel reis ik als digital nomad de wereld rond. Waar ik warm van word? Exotische culturen, ongerepte natuur, backpacken, road trips, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 gedachten over “TRAVEL DIARY: Twee avontuurlijke must-do’s op Curaçao