TRAVEL DIARY: Puur natuur in West-Curaçao


Shete BokaZoals de meesten van jullie wel weten wordt mijn daginvulling op Curaçao bepaald door tips van kenners en locals die op social media gedeeld worden via #mijncuraçao. Dit wordt echt massaal gedaan, bedankt daarvoor! Het viel me op dat vooral het beklimmen van de Christoffelberg en het bewonderen van Shete Boka erg populair is, so guess what I did today…

Dag 3; 3 x Moeder Natuur op haar best

Christoffelberg

De Christoffelberg is de hoogste berg van Curaçao en is van top tot teen een plaatje. 372 meter hoog; je hoeft er niet getraind voor te zijn, maar een kleine opgave is het wel degelijk. Ik begin rond een uur of acht met klimmen en het is al vrij warm. Binnen notime voel ik de zweetdruppeltjes langs mijn benen naar beneden glijden, maar wat maakt het uit: het uitzicht op de top schijnt prachtig te zijn en dat móet ik zien. Hoe hoger ik kom, hoe meer het wandelen veranderd in klauteren. Eén en al rots. In een split second denk ik aan opgeven maar als ik te horen krijg dat we er nu écht bijna zijn, bijt ik nog even mijn tanden op elkaar. En dan is het daar eindelijk. Een beeld dat alle zweet, pijn en moeite doet vergeten. Een prachtig panoramabeeld van een weelderig groen gebied, met ver daarachter de glinsterende Caribische Zee. Pure rust, met een eeuwig koel briesje. Een plek waar je urenlang kunt blijven zitten met de grootste glimlach op je gezicht.

Christoffelberg

Shete Boka

Na deze toffe wandeling reis ik door naar natuurpark Shete Boka, wat letterlijk ‘zeven inhammen’ betekent. Deze spectaculaire inhammen in de kustlijn zijn ontstaan door het ruige zeewater in combinatie met regenwater. Het water schiet metershoog de lucht in, waardoor ik me even piepklein voel. Moeder Natuur op haar best! Oh, en had ik al vertelt dat het water echt blauwer dan blauw is? Woorden schieten tekort, maar deze foto’s zeggen meer dan genoeg.

Shete Boka

Blue Room

Over blauwer dan blauw gesproken, na Shete Boka staat een snorkeltour van Go West Diving op de planning. Bij Black Sand Reef bekijk ik tientallen verschillende vissen en geniet ik ook nog eens van een scheepswrak, maar de kers op de taart is toch wel de Blue Room, de Blauwe Kamer. De Blue Room is een spectaculaire grot die je enkel kunt bereiken door een meter of drie onder water te zwemmen. Best even spannend, maar eenmaal binnen wordt je beloond met het mooiste blauw ooit. De kleuren worden veroorzaakt door het zonlicht dat via het kraakheldere water naar binnen schijnt. Echt een must see als je op Curaçao bent!

Blue Room

West Curaçao

Deze drie parels zijn allen te vinden in het westelijke deel van Curaçao. Dit rustige deel van het eiland spreekt mij enorm aan. De natuur is weelderig en ongerept, de kust kent ruige baaien en prachtige bountystranden. Enkele andere hotspots zijn de Knipbaaien en de zoutpannen van Jan Kok, waar dagelijks tientallen flamingo’s te zien zijn. Houd je van avontuur en natuur, dan is dit zeker jouw plek!

West Curaçao

Een onvergetelijke dag! Morgen lees je over mijn volgende avonturen. Je kunt je tips nog steeds delen op social media via #mijncuraçao! Deze reis wordt mogelijk gemaakt door het Curaçao Tourist Board.


Over Lisette | Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie. Momenteel reis ik als digital nomad de wereld rond. Waar ik warm van word? Exotische culturen, ongerepte natuur, backpacken, road trips, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 gedachten over “TRAVEL DIARY: Puur natuur in West-Curaçao