TRAVEL DIARY: Welkom op Dushi Curaçao!

Zonsondergang Curaçao

Zonsondergang Curaçao

Vanaf nu zal ik jullie elke dag op de hoogte houden van mijn reis door Curaçao. Ik neem jullie mee naar dit heerlijke eiland door middel van een dagboekje. Lees en geniet!

Dag 1

Het is tijd! Ik keek al weken uit naar deze trip, en nu is het dan eindelijk zover: op naar Caribisch Curaçao. Eerst een lange trans-Atlantische vlucht trotseren (wie mij beter kent weet dat ik daar nachten wakker van kan liggen), maar deze grote opgave gaat me verrassend makkelijk af in de comfort class van Nederlands enige Dreamliner (van Arke).

Dreamliner Arke

Bon Bini Curaçao

De zwoele 30 graden komt me meteen tegemoet wanneer ik luchthaven Hato verlaat. Hier kan ik wel aan wennen. Sterker nog: binnen een paar minuten weet ik niet beter. We zijn op de Antillen, het is hoog zomer: het genieten is nu écht gestart!

Ik zal deze week verblijven bij Pietermaai Apartments in de wijk Pietermaai. Een ruime plek met een open badkamer, hemelbed, fijn zwembad en een schattig plekje om buiten te zitten. De ultieme plek om bij te komen van een lange vlucht, maar mijn maag knort en een warme maaltijd roept.

Het feit dat ik op een heerlijk Caribisch eiland ben wordt meteen haarfijn duidelijk wanneer ik dineer bij Scuba Lodge. Met de voetjes in het zand geniet ik van een uitzicht over de zee terwijl ik omringd wordt met lampjes en palmbomen. Ik ruik de zilte lucht en voel een zwoel briesje over mijn huid glijden. Genietmomentje dit!

Curaçao dag 1

Dag 2

Een lichte jetlag zorgt ervoor dat ik om half 4 klaarwakker in bed lig, maar toch dwing ik mezelf om nog wat uurtjes mee te pikken. Dat lukt aardig! Op naar de eerste échte dag op Dushi Korsou!

Pietermaai

Pietermaai had jarenlang een hele slechte naam. Het was een wijk in verval, vol armoede en criminaliteit. Een gure ghetto, die je beter kon mijden. De laatste jaren heeft Pietermaai zich getransformeerd in een hippe volkswijk waar van alles te beleven is. Huizen werden opgeknapt en trendy, artistieke hotspots springen de grond uit. Zo ook Mundo Bizarro, een heerlijk café waar je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat terecht kunt voor hapjes, drankjes en vermaak. Een ideale plek voor mijn eerste ontbijt op Curaçao. Daarna leer ik meer over Pietermaai tijdens een wandel tour. Ik ben meteen verliefd op deze wijk vol gerenoveerde, gekleurde huizen, smalle steegjes, street art en positieve vibes.

Pietermaai

Binnenkort zal ik uitgebreider in gaan op Pietermaai en vertel ik je alle leuke plekjes van deze wijk.

Willemstad

Na de tour door Pietermaai ben ik benieuwd naar de rest van Willemstad. Tijdens een tour word ik naar enkele fijne plekjes van de stad gebracht. Ik rijd over de bekende Wilheminabrug en bezoek Fort Amsterdam, waar het uitzicht over de stad echt super is. Nog zo’n plekje met een perfect uitzicht is de Piscadera Baai. Net een schilderij! Ik breng een bezoek aan museum Kura Hulanda, waar ik meer te weten kom over de slavernij.  Ik dwaal door straatjes met gekleurde huizen, wandel over de drijvende markt waar verkopers uit Venezuela hun etenswaar verkopen en ik werp een blik op de beroemde Handelskade. Een hele fijne plek in Willemstad is Masha Bieu (ook wel de Old Market), waar je luncht zoals de locals doen. Simpel en goedkoop, maar het eten smaakt perfect! Zeker een aanrader wanneer je Willemstad bezoekt!

Willemstad

Willemstad

Willemstad

Jan Thiel

Een van de bekendere baaien van Curaçao is Jan Thiel en ik kon het dus niet laten om er een kijkje te nemen. Jan Thiel is eigenlijk een aaneenschakeling van populaire beachrestaurants zoals Papagayo, Zanzibar, Zest en Tinto. Overdag kun je er genieten van zon, zee, strand, koele drankjes en lekkere hapjes. ’s Avonds kun je er geweldig dineren aan zee. Perfecter kan niet toch? Wel dus, want de gunstige ligging zorgt er ook nog eens voor dat je hier elke dag verwend wordt met een gouden zonsondergang. Mijn tijd op Jan Thiel bestaat uit genieten van het leven, een citroensmoothie bij Zanzibar en kip van de grill – ook dit keer weer met de voetjes in het zand – bij Beachbar Zest.

Jan-Thiel-01

Na Jan Thiel is het tijd om terug te gaan. Ik wandel nog even door Pietermaai en gluur nog even bij Mundo Bizarro naar binnen, waar twee dansers de tango dansen. Wat een heerlijke sfeer is dit! Daarna is het de hoogste tijd om te gaan slapen.

Deze reis door Curaçao wordt mogelijk gemaakt door het Curaçao Tourist Board.

Blog Comments

Gaaaf! Super cool dat je op Curacao zit! Zo te horen heb je het goed naar je zin :)

Ja, het is genieten! Elke seconde!

Hele fijne plekjes, nu al! Wat een mooie kleuren toch overal!

Ja, het is echt een bijzonder mooie plek

Leuk! Zo te zien vermaak je je prima in Curaçao. Geweldig al die gekleurde huisjes en die drijvende markt! :)

De drijvende markt is zeker een must do! En die huisjes, ik krijg er geen genoeg van!

Wat een heerlijk verhaal, Lisette. Ik krijg bijna het gevoel dat ik er zelf bij ben, heel fijn geschreven!

Bedankt voor het fijne compliment, Kimber!

Leuk on te lezen en weer even t gevoel te hebben terug te zijn op Curacao! Enjoy!

Bedankt!!

Ha Lisette,

Ziet er nu al goed uit hoor! Zeker nu de temperaturen hier dalen..
Veel plezier komende dagen!

Bedankt Gerben! :)

Wat heerlijk dat je daar nu zit zeg! Geniet ervan!

Dank je!

Wat een supervakantie!! Wij gaan in februari 2015 en willen volgend jaar naar Curacao emigreren. Ben je al in de wijk Marie Pompoen geweest? Wij zijn zo benieuwd of dat een fijne plek is om te wonen. Lekker rustig tussen de locals met winkeltjes, terrasjes en natuurlijk het strand

Wat een mooie plannen! Ik ben daar niet geweest, maar het klinkt erg fijn!

Wat leuk om je reisverslagen te lezen, en wat veel bijzonder mooie tips heb je gekregen!

Ja, ik mag zeker niet klagen! :)

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.