TRAVEL BUG: Tour Du Champagne

Champagne-Ardenne

Champagne-ArdenneHoewel wij Nederlanders in de zomer massaal naar het zuiden trekken om neer te strijken op één van de vele Franse campings, kan ik hier niet over meepraten. Los van drie bezoekjes aan Parijs is mijn kennis over Frankrijk nihil. Maar vandaag is het tijd om verder te kijken dan de Eiffeltoren, de Arc De Triomphe en de Moulin Rouge. Het is tijd voor een Tour Du Champagne!

As we speak zit ik in de trein richting het zuiden voor een Tour Du Champagne door Champagne-Ardenne, een streek in het noorden van La France. De regio staat om glooiende landschappen, historische steden, schattige B&B’s, kronkelige riviertjes, bosgebieden, gastronomische hoogstandjes en natuurlijk champagne. En dat die laatste rijkelijk zal gaan vloeien is iets wat vast staat én waar ik totaal geen moeite mee heb. Het is immers vakantie.

Naast champagne nippen in de zomerzon (ja, in Frankrijk is het momenteel wél zomer) is er ook tijd voor een flinke dosis actie: ziplinen, jetskiën op Lac-du-Der en per segway door de oude straten van Chalons-en-Champagne. Dat klinkt leuk toch? Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!

Wil je vanuit je luie stoel meedoen aan deze actieve #TourDuChampagne, volg me dan vooral op Instagram, Facebook en Twitter. Dan kan je live meegenieten. Voor nu: Au revoir! De verhalen volgen snel!

Ben jij al eens in Champagne-Ardenne geweest?

Deze reis wordt mogelijk gemaakt door Champagne-Ardenne Tourisme en Thalys.

Lisette | Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie. Momenteel reis ik als digital nomad de wereld rond. Waar ik warm van word? Exotische culturen, ongerepte natuur, backpacken, road trips, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Nice! Have fun. Ben benieuwd naar je avonturen!

Oh heerlijk wij zijn net terug uit Frankrijk (de elzas) wil nu al terug naar het zonnetjes, de lekkere wijn en verse croissants. Veel plezier!

Ga ieder jaar naar Frankrijk maar helaas nog niet deze regio aangedaan. Vooral het per segway verkennen van Chalons-en-Champagne lijkt me erg leuk. Staat genoteerd voor volgend jaar!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.