TRAVEL DIARY: De perfecte laatste dag in het paradijs

Dushi Curaçao

De tijd is voorbij gevlogen; de laatste dag is helaas aangebroken. Een voordeel is dat ik pas aan het einde van de middag op de luchthaven verwacht word, dus ik geniet nog één keer van dit heerlijke eiland voordat deze droom voorbij is en ik terugvlieg naar Nederland.

In de ochtend duik ik in het zwembad van Pietermaai Apartments en wandel ik nog één keer door Pietermaai. Dit artistieke wijkje was een week lang mijn huis en het voelt nu al vertrouwd. Vanuit Pietermaai loop ik langs het fotogenieke ‘DUSHI CURAÇAO’ waar bijna geen enkele toerist het kan laten om even een paar leuke foto’s te schieten. Een perfecte souvenir! Ik loop naar de Pontjesbrug om nog één keer een blik te werpen op de vrolijk gekleurde Handelskade, waar het altijd gezellig is. Via de levendige drijvende markt wandel ik terug naar Pietermaai, waar een taxi op mij wacht.

Willemstad

Ik besluit de laatste dag nog één keer richting het westen te rijden. Eindbestemming: Porto Mari. De weg van Willemstad naar Porto Mari leidt je automatisch langs één van de populairste bezienswaardigheden van het eiland: de zoutpannen van Jan Kok. Elke dag zijn hier tientallen flamingo’s in het wild te bewonderen. Deze vogels broedden en overnachten op Bonaire, maar vliegen elke dag naar Curaçao om bij de zoutpannen voedsel te zoeken.

Zoutpannen van Jan Kok

Ik vervolg de weg naar het strand van Porto Mari. Een prachtig strand dat van alle gemakken voorzien is en ook druk bezocht wordt, maar wel een hele relaxte, authentieke sfeer uitstraalt. Ik lunch bij het restaurant waar livemuziek gespeeld wordt en plof daarna neer op één van de vele strandbedden. Ik denk terug aan de vele toffe momenten die ik hier op Curaçao beleefd heb; aan mijn klimtocht naar de top van de Christoffelberg, aan de avontuurlijke quadtocht langs de mooiste plekjes, aan het onbewoonde Klein Curaçao, aan de prachtige Blue Room, aan de gouden zonsondergang bij Zanzibar en aan nog veel meer. Nog één keer duik ik in het Caribische water en spoel de zwoele hitte van me af.

Porto Mari Curaçao

Dan is het toch echt tijd om te gaan. Ik heb zoveel moois gezien en meegemaakt, waardoor het voelt alsof ik al weken op het eiland ben. Aan de andere kant vlogen de uren voorbij. Een week is te kort voor al het moois wat Curaçao te bieden heeft, dus wat mij betreft komt dit afscheid veel te vroeg. Ik rij naar de luchthaven en spreek met mezelf af ooit eens terug te komen. Curaçao heeft me compleet verrast. Het is zoveel meer dan een vakantie eiland waar ‘zon, zee, strand’ het hoofddoel is. Het eiland heeft een schat aan natuur, een kleurrijke cultuur, prachtige mensen en een indrukwekkende historie. De perfecte plek voor een zonnige trip vol afwisseling en verrassingen. Dushi Curaçao, tot snel!

Deze reis werd mede mogelijk gemaakt door het Curaçao Tourist Board.

Zo boek je een vakantie Curaçao!

Behoefte aan zon, zee, strand op Curaçao? Boek dan een complete pakketreis of regel los jouw vliegticket en accommodatie. Voor reizen naar Curaçao is een pakketreis vaak de voordeligste optie. Er zijn regelmatig goede deals te vinden! Het openbaar vervoer op Curaçao is beperkt, maar met een huurauto kom je overal.


Vliegduur Amsterdam-Curaçao: 10 uur
Beste reistijd: hele jaar (meeste zon: jan-jun)
Visum nodig: nee
Ontvang een gratis 5 euro kortingsvoucher voor See Buy Fly op Schiphol!

Blog Comments

Wat een heerlijk zwembad zeg en leuke foto aan het begin :D En die zee… Oef!

Ja, heerlijkheid ten top!

Wat was het mooi en warm en fijn hè? Ik zeg, we plannen een blog reünie daar!

Dat lijkt me een prima plan!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.