BUCKETLIST: De meest bezochte landen van 2014

  • Home
  • Azië
  • BUCKETLIST: De meest bezochte landen van 2014
Bucketlist: De meest bezochte landen van 2014

Bucketlist: De meest bezochte landen van 2014

I love lijstjes! De World Tourism Organisation publiceerde onlangs een lijst met de meest bezochte landen van 2014 en Tea van Thefourohseven.com besprak vervolgens haar ervaringen met deze tien landen. Natuurlijk checkte ook ik meteen even hoeveel van deze landen ik kan afstrepen, en dat blijkt nog aardig wat: 7! Ik neem het lijstje even met je door.

1. Frankrijk

Immens populair onder Nederlanders en blijkbaar ook onder de rest van de wereldbevolking: Frankrijk! Ik moet helaas melden dat ik alleen nog maar in Parijs geweest ben: één keer tijdens een bezoek aan Disneyland en twee keer tijdens een stedentrip. Een heerlijke stad, maar de rest van het land interesseerde me niet zo. Tot dit jaar. Van alle kanten word ik opeens doodgegooid met verhalen over heerlijke wijnen en kazen en foto’s van schilderachtige dorpjes, azuurblauwe meren en lavendelvelden. Dus per direct staat een roadtrip Frankrijk op mijn bucketlist!

Parijs 2012

2. Verenigde Staten

Los van een overstap op Miami Airport, is een bezoek aan de USA er nog niet van gekomen. Een grote droom van me dus! Mijn eerste ervaring met de VS wordt waarschijnlijk een citytrip New York of een roadtrip door het westen van Amerika. Ik kan niet wachten tot ik de geisers van Yellowstone of de neonlichten van Times Square in het echt mag ervaren! Of chillen met mijn billen op Hawaï, ook niet verkeerd!

3. Spanje

Ja, natuurlijk is ook deze Hollander wel eens in Spanje geweest. Een aantal jaren terug heb ik liggen bakken op de stranden van Gran Canaria en afgelopen juli ben ik op persreis naar het verrassende Benidorm geweest. Daar heb ik kunnen ervaren dat Spanje een ultieme combi van mooie natuur, indrukwekkende baaien en heerlijk eten huisvest. Helaas stopt mijn minimale Spanje-kennis hier, dus er valt in de toekomst nog genoeg te ontdekken!

Spanje (2014)

4. China

Nog niet bezocht, al ben ik wel héél dicht in de buurt geweest tijdens mijn bezoek aan buurlanden Laos en Vietnam. Hoewel ik genoeg Aziatische bestemmingen kan opnoemen waar ik liever heen zou gaan (Nepal, Myanmar en Indonesië, to name a few), staat China zeker op mijn wensenlijstje. Ik wil alle wereldwonderen zien dus een bezoek aan de Chinese Muur moet er sowieso eens van komen, en een reis naar Beijing met de Trans-Siberië Expres is ook een grote droom van me.

5. Italië

I love Italië en velen met mij, zo blijkt! Italië is tot nu toe mijn favoriete Europese bestemming. Ik ben er nog maar twee keer geweest, maar heb al aardig wat gezien: Venetië, Verona, het Gardameer en omgeving, Rome, Pisa en Florence. Maar dat is natuurlijk veel te weinig. Bologna, Cinque Terre en Sicilië zijn bestemmingen die ik graag nog eens zou willen ontdekken.

Italië (2008 & 2009)

6. Turkije

Ik doe het niet per sé bewust, maar ik ben de laatste tijd zo ongeveer jaarlijks in Turkije te vinden. Dit land is dan ook het land waar ik het vaakst geweest ben. Vijf keer om precies te zijn! Turkije is ideaal voor een goedkope en zonzekere break, maar wat mij betreft veel meer dan dat. Turkije is groot en er zijn zóveel leuke plekjes te ontdekken! Afgelopen juni zeilde ik o.a. langs Datca, Selimiye en Bozburun, in oktober ga ik op citytrip naar Istanbul en in september 2015 staat er weer een zeiltrip op de planning. Dat wordt dan mijn zesde bezoek!

Turkije (2012 & 2013)

7. Duitsland

Ja, ons saaie buurland. Althans, zo’n beeld heb ik nog steeds bij Duitsland, al weet ik diep in mijn hart ook echt wel dat dit niet zo is. Natuurlijk heb ik Duitsland al bezocht, voornamelijk tijdens familietripjes naar het Moezelgebied of op de middelbare school met skidag. Ik ben nog vooral benieuwd naar Berlijn: van horen zeggen een geweldige stad!

8. Verenigd Koninkrijk

Check! Meer dan Londen heb ik echter niet gezien, maar dat smaakte absoluut naar meer. Helaas dat het klimaat altijd een dingetje is, aangezien ik niet graag in de regen loop. Ik kies dus liever voor een bestemming waar de zon wat vaker te voorschijn komt. Volgend jaar staat er een trip naar Newcastle op de planning, dus ik duim nu al voor mooi weer!

9. Rusland

Hm. Rusland. Ik ben er nog niet geweest en ik heb ook niet echt de behoefte. Ik heb zelfs een beetje een afkeer tegen dit land. Op vakantiebestemmingen heb ik al vaak genoeg asociale Russen meegemaakt: te veel alcohol, te luidde stemmen, geen respect voor horeca-personeel en over de top materialistisch. Tel daar het schenden van de mensenrechten en een anti-homo beleid bij op en je snapt waarom ik niet warmloop voor Rusland.

10. Thailand

Jaaa, mijn geliefde Thailand! Telkens als ik beelden zie van met name Bangkok, krijg ik acute heimwee. Ik heb bijna alle uithoeken van dit heerlijke, bizarre en fascinerende land mogen ontdekken tijdens de negen weken dat ik daar rondzwierf. Als toerist wordt je hier op je wenken bediend. Alles is mogelijk in Thailand! Daarnaast is het altijd lekker warm, kan je al rondkomen van een paar euro per dag en zijn er stranden waar je ‘u’ tegen zegt. Wat mij betreft dus een ultieme vakantiebestemming, waar ik zeker nog eens terug wil komen. Thailand 2011

Hoeveel van deze landen heb jij al mogen afstrepen?

Blog Comments

Ik heb er 4 landen van gehad. En wat Rusland betreft heb je helemaal gelijk (lijkt me), maar toch is het volgens mij ook echt een prachtig land. Omdat er nog zoveel ongerept is, qua natuur dan toch.

De andere landen die ik nog niet bezocht heb, staan ook niet zo heel hoog op mijn lijstje. Behalve Verenigd Koninkrijk, heb zelf nog nooit London gezien!

Leuk lijstje! Ook ik kan er zeven afstrepen: Frankrijk, VS, Spanje, Italië, Turkije, Duitsland en Verenigd Koninkrijk! Alleen China, Thailand en Rusland nog niet. Overigens voel ik ook weinig behoefte momenteel om het laatste land te bezoeken met al dat geweld…

Als Europa-addict kan ik er zes afstrepen: Turkije, China, Rusland en Thailand nog niet. Maar Thailand staat voor volgend jaar op de planning, en ook Istanbul moet er maar snel van komen :-)

9 van de 10! Alleen China nog niet, maar daar wil ik gauw naartoe:):)

Allemaal gehad! Rusland is een interessant land en zeker de moeite waard om te bezoeken. Het is een groot land en niet elk gebied is hetzelfde en denkt daarmee hetzelfde. Zeker de twee grote steden Moskou en St Petersburg zijn erg de moeite waard. En Duitsland is stiekem ook echt leuk, met Berlijn, Frankfurt, Dresden en Munchen als mooie plaatsen en daarnaast mooie natuurgebieden.

Zelf trekt mijn voorkeur de laatste jaren echt midden oosten en de zijderoute en daar kan ik er langzamerhand steeds meer van wegstrepen

Er staan mooie landen tussen! Ik wil graag nog een keertje naar Parijs!

Toch alweer 7 van de 10 op het lijstje, dus er is gelukkig nog werk te doen haha. Vooral Azie moet ik aan mijn lijstje gaan toevoegen!

Ik mag er 8 afstrepen! Alleen Rusland en Thailand (nog) niet, maar hey, de bucket list is oneindig.

Ik voel me ineens zo’n groentje tussen de reizigers…Ik kom tot 6. China, USA, UK en Rusland kan ik nog niet afvinken. Afgelopen zomer heb ik naar Rusland gekeken vanaf de grens met Estland, maar geen behoefte gehad om over te steken. St.Petersburg zou ik wel graag eens willen zien. Kunnen ze die stad niet naar Duitsland verplaatsen? De Chinezen schijnen daar goed in te zijn ;-)

Ik mag er 7 afstrepen, waaronder Rusland. Ook al keur ik zeker niet de huidige Russische politiek goed, ik zie dit toch los van het land en de cultuur. Zeker Moskou en Sint-Petersburg zijn prachtige steden om te zien! En over een weekje vlieg ik naar Bangkok, dus Thailand wordt binnenkort ook afgestreept :)

Inderdaad, Moskou en vooral Sint-Petersburg zijn prachtige steden! En gaat de Transsiberië Express ook niet door Rusland? ;)

Ik kan er 9 afstrepen en Marcel zelfs alle 10, hij ging voor werk alleen naar Moskou. Wil ooit zelf ook nog wel naar Rusland maar sta op dit moment nou niet echt om te springen. Uiteindelijk zou ik alle landen op aarde wel willen bezoeken, als je goed kijkt is er overal wel wat moois. Maar dat is niet echt realistisch..

Leuke post! Ik kan er ook een paar afstrepen :) Frankrijk, Duitsland, Thailand, Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italie. En China & Rusland door een beetje vals te spelen ;) hehe.. Hong Kong en overstap in Moskou..

Super leuk lijstje!
Ik kan er 9 afstrepen, ik ben gewoon nog nooit in Spanje geweest! *schaam schaam*
Staat wel heel hoog op mijn lijstje: in ieder geval Barcelona en Madrid.

Ik ga zo ook maar eens de originele lijst bekijken om inspiratie op te doen!

Groetjes,
Saskia

Tip: misschien leuk ook bezoek aan Sevilla te brengen, prachtige sfeervolle stad vinden wij! *fanvanSevilla*

Ben ik de enige die een score van 10 uit 10 heeft?

Leuk lijstje, ik mag er 7 afstrepen van de 10. En de kids ook al 5, best goed toch als je bedenkt dat de jongste nog maar 5 is.

Leuk lijstje! Ik bezocht alleen Rusland en Turkije niet, maar Istanbul wil ik graag nog zien, evenals Moskou. Al trekt de TSE me ook nog steeds :).

Leuk! Ik kan er zelf nog maar twee afstrepen, Frankrijk en Italië. Allebei super, maar de rest lijkt me ook zo mooi! Ik ben zelf paar keer nog naar het oostblok geweest en ben alleen door Duitsland heen gereden, dus ik tel die niet echt mee

Beantwoorden

Manouk - Bunch of Backpackers

Ik mocht ze alle 10 al afstrepen. Blijkbaar ben ik niet erg origineel dus ;)!

Ben ik toch niet de enige…..

7! Valt me nog mee. Alleen USA, China en Rusland ontbreken nog. Vooral die laatste zou ik graag willen bezoeken, alleen nu nog even niet….

8 uit 10… Dacht in eerste instantie zeven, tot ik in de reacties iets over Istanbul las… Oja, dat lag toch echt in Turkije, haha!

Leuke blog! Ook ik kan de meeste afstrepen, maar ik wil nog graag naar China en Rusland (als het daar wat prettiger is). Leuk om zo jouw ervaringen te delen!

Enkel in Thailand ben ik nog nooit geweest. Dat gedeelte van Azië staat niet onmiddellijk hoog op mijn verlanglijstje.

Ik heb er toch 6. Alleen Thailand, China, Rusland en de VS niet. Dat zijn toch wat de verre landen en ik ben nog niet echt ver uit Europa geweest, haha.

Ik mag er 6 afstrepen! (En in 2 andere heb ik ook alleen een tussenstop gemaakt, dus die tel ik maar niet mee…). Ik neem ’t lijstje van je over. Leuk!

5 tot nu toe! Super leuk idee; ik maak er ook een blog over :)

Ik kan nog niet zo goed tellen. 6 bedoel ik ;)

Leuke post weer! Ik kan er 7 afstrepen! Alleen de VS, Rusland en Italië ben ik niet geweest. Nja, op mijn vakantie naar Kroatië ben ik door een klein ministukje Italië heen gereden en ben er dus officieel geweest, maar dat tel ik niet mee…
En wat je zelf al schreef kan ik alleen maar beamen; Frankrijk is top! Het land heeft dan ook alles en het is heerlijk dichtbij :D
Van deze top 10 zal ik zelf volgend jaar Spanje bezoeken (zus loopt stage in Malaga) en misschien een 3 weekse rondreis door Italië. Hoop het!

Italië moet je zeker eens bezoeken, echt een prachtig land! Er zijn duizenden mooie plekjes!

Ik mag er ‘helaas’ nog maar vijf afstrepen! Maar Thailand komt daar volgend jaar bij dus ik zit bijna op zes. Rusland lijkt mij ergens wel heel interessant maar ik heb momenteel ook niet echt de behoefte om daar naartoe te gaan…

Hmm nog niet veel echt af kunnen strepen. Kwa Italie, Spanje, Duitsland en UK hetzelfde verhaal dat ik er wel geweest ben maar nier perse lang of veel ‘echt’ van het land gezien. Rusland wel geweest en de vervelende toeristen die je overal ziet zijn gelukkig geen weerspiegeling van de mensen daar (ok de drank misschien wel :P). Ik ben zelf in St Petersburg en een natuurreservaat in Karelia geweest en een hoop mooie integere mensen ontmoet. O.a een vrouwtje in een eethuis waarbij we niks begrepen van elkaar en ze ons maar eten bleef geven, we zijn daar ook meerdere dagen geweest.

De transsibberie-express staat volgend jaar op de planning, samen met een rondreis door zuid-oostazie. Ben nu vooral inspiratie aan het opdoen op jouw leuke site :)!
Wat is volgens jou daarbij echt een must om heen te gaan?

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reis naar de zon!
Wist je dat je bij TUI een zonvakantie tot 7 dagen voor vertrek gratis kunt omruilen? En dat alle kosten worden gedekt als een reisadvies verandert? Zo ga je veilig op reis!