PERSONAL: Onze bruiloft (+video!)

buiten trouwen op de hei

buiten trouwen op de hei

Toen ik terugkwam van mijn reis door Brazilië deed Mark iets wat we nooit echt besproken hadden en wat ik dus nooit zag aankomen: hij ging op zijn knieën! Compleet lamgeslagen (en met 48 uur geen slaap) zei ik natuurlijk volmondig ‘JA’! Op 17 augustus 2017 was het dan zover: onze bruiloft! Ik neem je voor even mee door middel van heel veel foto’s en een video.

Ochtendprogramma en first look

Daar gaan we dan! Mark sliep bij zijn tweelingbroer in Amersfoort, dus ik sliep in mijn eentje in ons huis in Utrecht. Een bizarre gewaarwording, want je wilt het liefst de complete chaos in je hoofd kunnen delen! Ik was dan ook superblij dat vlak nadat mijn wekker ging mijn vriendinnetje Chantelle, die toevallig ook hair & make-up artist is, voor de deur stond. Mijn moeder kwam even later om mij te helpen met aankleden.

aankleden ochtend bruilofttrouwjurk aantrekken

Na maaaanden voorbereiden is het zover: het moment dat we elkaar voor het eerst zien en de dag pas écht kan beginnen. Ik was van te voren enorm nerveus, maar hier viel alle spanning van me af en heb ik de rest van de dag alleen maar genoten. De first look vond op de werf aan de Oudegracht, vlak voor ons huis plaats. Een speciale plek, want precies twee maanden later hebben we het huis voorgoed verlaten om op wereldreis te gaan. Fijn dat ons plekje dus nog even goed is vastgelegd!
Manieren first lookfirst look ideeëntrouwen utrechtTrouwen oudegracht utrecht

Na de first look stapten we letterlijk in het huwelijksbootje! Mark kwam tijdens het aanzoek met een bootje bij ons thuis aanvaren, dus het leek ons grappig om de cirkel rond te maken en dus ook met de boot samen weg te varen. Via Sloep Huren Utrecht hebben we samen met onze ouders een tochtje gemaakt over de gracht. Dit moment was vooral bedoeld als een puntje van rust op de drukke dag en als bedankje voor onze ouders, die ook onze getuigen waren. Op de boot hebben we met zijn allen gebruncht!

Regen op je trouwdag brengt geluk!

Daarna was het tijd voor een fotoshoot op de Veluwe. Helaas begon het te plenzen en ging dit door tot na de ceremonie. En geen miezer, maar gewoon keihard. Enorm balen, je trouwt niet voor niets in augustus en je hebt niet voor niets gekozen voor buiten trouwen… Maar het viel me nog mee hoe snel we dit accepteerden en we ondanks het weer toch volop genoten. Op deze foto’s regende het dus als een malle, maar dat is nauwelijks te zien. En het voorlezen van de vows in de stromende regen… onvergetelijk! (check de video onderin)!

Oja, en weet je dat regen op je bruiloft in Azië geluk brengt? Toevallig vertrokken we na ons huwelijk voor onbepaalde tijd naar Azië. Het had zo moeten zijn!

regen trouwfoto veluwe

De trouwceremonie

Kijk dan wat een plaatje, onze trouwlocatie Slot Doddendael! Dit toffe landhuis en de omringende boomgaarden zijn nog mooier gemaakt door de helden van Te Leuk Trouwen. We wilden een botanical vibe creëren, maar niet te overdreven gestyled en dat is wat ons betreft helemaal gelukt. Het leek ons een enorme opgave om alles zelf te stylen, dus wilden we dit graag uit handen geven. Hier wil je toch meteen trouwen? In eerste instantie wilden we in de boomgaard trouwen met uitzicht op het slot, maar vanwege de regen trouwden we onder de tent. Een ideale plek voor buiten trouwen bij slecht weer.
Bohemian bruiloft

Buiten trouwen doddendael

De ceremonie vonden wij het belangrijkste moment van de dag. Daarom hebben we onze eigen ceremoniespreker uitgekozen: Annemarie! Zij heeft al onze daggasten benaderd voor leuke anekdotes, waardoor het een persoonlijk geheel werd. En natuurlijk hadden we muziek bij de ceremonie. Via Love Sound hebben we een zanger en gitarist uitgekozen die vier van onze favoriete love songs speelden: tijdens de aankomst, de ceremonie, het tekenen en het weglopen. Super romantisch! Hierdoor was de ceremonie echt onvergetelijk!

trouwen slot doddendael

Na het ja-woord was het tijd om toasten bij onze supertoffe sweet table van Story River. En al dit moois smaakte ook nog eens hemels. We wilden het liefst alles smaken uitproberen, maar uiteindelijk kozen wij voor een red velvet wedding cake, een vegan kokos-limoen taart en brownies. Story River heeft trouwens ook onze trouwkaart en ‘save the date’ kaart gemaakt.

sweet table trouwen

trouwtaart inspiratie

Let the party begin!

Als de ceremonie voorbij is kan het feest pas echt beginnen. De taart smaakte top, maar er is natuurlijk altijd ruimte voor het diner. Eerst nog even een paar foto’s. Het is inmiddels droog, dus dat komt perfect uit. Check trouwens mijn mooie boeket en bloemenkrans! Die laatste heb ik vanwege de regen niet zo vaak op kunnen hebben, maar ik was er ZO blij mee! Beiden gemaakt door Judith Slagter.

bohemian bruiloft

Om 18:00 uur was het tijd voor het beste moment van de dag: fooood! We kozen voor een Italiaans diner in de vorm van shared dining. Geen stijf gedoe maar gewoon lekker veel schalen op tafel en delen maar! Je hoort vaak dat het bruidspaar door de drukte nauwelijks bewust kan geniet van het eten maar dat gold niet voor mij. Wat was dit een feest! Tijdens het diner klaarde de lucht helemaal op en hebben we zelfs nog van de zonsondergang kunnen genieten. Alles was wederom gestyled door Te Leuk Trouwen.

italiaans diner bruiloft slot doddendael

Vrij snel na het diner kwamen de eerste onze avondgasten al aangereden. Let’s party! We hebben het klein gehouden en met zo’n 70 man vierden we een knus maar supergezellig feest. Na onze unieke openingsdans, waarvan de beelden gelukkig nooit naar buiten zullen worden gebracht, kon het feest pas echt beginnen. De artiesten van Love Sound, die er bij de ceremonie ook bij waren, zorgden ook nu voor de swingende muziek.

Ook hadden we een fotohokje van Fotohokje.nl staan. Alle foto’s worden twee keer uitgeprint. Op die manier konden de gasten er één zelf houden en één in het gastenboek plakken. Alle foto’s hebben we ook nog eens digitaal gehad. Een supertoffe manier om herinneringen vast te leggen! En ik kan je vertellen, hoe later de avond, hoe hilarischer de foto’s. Toen we het wel welletjes vonden, gingen we via een lichtjeshaag naar onze suite. Een sprookjesachtig einde van deze onvergetelijke dag!

trouwfeest avond

Trouwvideo

Natuurlijk is de dag ook gefilmd. Een korte maar toffe impressie van de dag. Kijk en geniet!

[vimeo 247482790 w=810&h=454]Binnenkort meer over onze huwelijksreis!

Fotograaf dag: Lott’s en  Malou Peters (second shooter)
Fotograaf avond: vriendinnetje Corine van Oh Belle Fotografie
Videograaf: In Beeld Met Floor

Blog Comments

Wow prachtige foto’s hoor en wat een mooie jurk!

Bedankt Tikva! Superleuk om te horen!

Wat een prachtige foto’s en wat een mooi filmpje! Dit ziet eruit als een geweldige dag, ondanks de regen. Veel geluk samen :)

Heel erg bedankt Linda, dat gaat zeker goedkomen!

Wauw, wat waren jullie mooi! En laten we het er gewoon op houden dat regen gelukt brengt! 😍

Bedankt Daphne. Jaa daarom, we hebben er de volste vertrouwen in ;-)

Wauw wat een mooi paar zijn jullie! Jullie dag is prachtig in beeld gebracht. Ik wens jullie heel veel geluk,liefde en gezondheid in jullie huwelijk! Heel veel reisplezier met elkaar.

Heel erg bedankt Priscilla!

Wauw wat zag je er mooi uit! Prachtige foto’s en het filmpje gaf me echt kippenvel, wat een liefde. Heel veel geluk samen!

Heel lief om te horen, bedankt! :)

Wauw dit ziet eruit als een prachtige dag! Heerlijk om naar te kijken

Bedankt Janet! Het was inderdaad een onvergetelijke dag!

Wat zien jullie er prachtig uit! Van de regen is inderdaad niets te zien. Fijn dat het jullie op deze mooie dag niet gehinderd heeft. De taart is trouwens echt waanzinnig mooi!

Mooi zeg Lisette! En wat een mooie trouwlocatie!

Bedankt Yvonne, het was echt een mooi plekje!

hoi hoi
ik zie heel toevallig dat jullie vandaag 1 jaar getrouwd zijn. van harte en nog heel veel onwijs geluk. gr gerry

Hartelijk dank Gerry! Bedankt voor het lieve berichtje!

Ik vind de foto’s erg mooi geworden! Zelf zou ik ook graag mijn bruiloft in stijl willen organiseren. Ik heb al nagedacht over het thema en de aankleding, maar we zijn nu alleen nog op zoek naar een mooie locatie. Die zijn niet zo eenvoudig te vinden!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reis naar de zon!
Wist je dat je bij TUI een zonvakantie tot 7 dagen voor vertrek gratis kunt omruilen? En dat alle kosten worden gedekt als een reisadvies verandert? Zo ga je veilig op reis!